2013. október 21., hétfő

Programajánló: "Tiéd a vár!"

Október 17-én egy pályázati program révén vártúrán vettünk részt az alsó tagozatosokkal. Szerencsre látogattunk el, ahol egy több mint kétórás program részesei lehettünk.  

Miután megérkeztünk a Szerencsi Művelődési Központba, a színházterembe mentünk, ahol egy kis tájékoztatót hallottunk a várról, majd karaokéztunk egy kicsit. Ezután a kürtőskalács készítés rejtélyeibe avattak be minket, majd meg is kóstoltuk a helyben készült finomságot. 









 A várudvaron minden gyereket lefényképeztek egy paraván előtt, így bárki lovaggá, udvarhölggyé vagy nemessé válhatott. Már ha csak egy fotó erejéig is.





Utunk a könyvtárba vezetett tovább, ahol mindenféle hasznos dolgot tudtunk meg a könyvtárról és a könyvekről, majd kreatívkodtunk is egy kicsit. Ajándékot is kaptunk: egy szerencsi csokit és egy könyvjelzőt.






Ezután a Házasságkötő terembe mentünk, ahol aktív részesei lehettünk a házasságkötési ceremóniának.  Volt menyasszony, vőlegény, tanú, örömapa, örömanya és násznép, mint egy igazi esküvőn. No meg persze anyakönyvvezető, aki összeadta a házasulandó párt. Nagyon élvezték a gyerekek. Végül, mintegy lakodalomként a kávézóba tértünk be, ahol mindenkit megkínáltak egy pohár nagyon finom ivólével. 





Mozgalmas délután volt, élményekkel teli, amire jó lesz később visszaemlékezni.


Nem tudom, hogy más iskolák tanulói számára igényelhető-e ez a program, de itt lehet érdeklődni. Hasznos időtöltés lehet azoknak, akik egy osztálykirándulás alkalmával ellátogatnak Szerencsre és környékére. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése