2013. szeptember 17., kedd

Összeadás gyakorlása kreatívan

Minden osztály (de különösen az elsősök) számára fontos, hogy a tanulás ne váljék egyhangúvá, unalmassá. Miért kellene a matek könyvben 20 összeadást megoldani, ha lehet tevékenykedéssel is? A gyerekek bizonyára jobban élveznék, mint a könyvet. Itt találtam azokat az ötleteket, melyekkel összeadást végeznek, de közben nem a könyvet bámulják. (Most ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs szükség a könyvre, de pár perc ilyen játékos tevékenykedés feldobja az órát, vagy az otthoni gyakorlást.) 

1. A tanulóknak az  összeadás eredményeit kell az egyenlőségjel után tenni.

019


2. Igaz-hamis
A műveletek elvégzése után a megfelelő helyre kell tenni a feladatokat.

020


3. Csoportosítás eredmények szerint

017


4. Csipeszes

001



5. Feladatlapos színezős

010


Ugye, hogy azért így sokkal érdekesebb? Aki ellátogat az oldalra, meg is tudja vásárolni ezeket a feladatlapokat, de úgy gondolom, az ötletet felhasználva bárki tud készíteni hasonlót. Jövőre leszek elsős, a nyári szünetre már van egy feladatom. :))



4 megjegyzés:

  1. Látom elkezdődött az iskola!!!!!!!!
    Nálunk is! Liza most még lelkes...a nyári olvasmányát már ki is olvasta...már csak a fejezetek tartalmát írja! Első kettőnél kicsit segítettem...ma már teljesen egyedül írta! Olyan érdekes volt, mert többször is előfordult, hogy ugyan azt fogalmazta meg szóról szóra!!! 2-szer pontosan! De érdekesnek találtam! Egyébként a zenei ízlésünk is nagyon hasonló! Fura dolgok ezek, de jó érzés!
    Minden jót kedves Sucika!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, jól benne vagyunk, tele órákkal, szakkörökkel. Jó, hogy ilyen lelkesen olvas a lánykád. Az tényleg érdekes! Szép hetet! :))

      Törlés
  2. Tisztelettel kérem adjon tájékoztatást hogy szülőknek is lehet ilyet vásárolni mert ha igen mennyiért 1 osztályos a kisfiam és ez sokat segítene neki a tanulásba .És van e hasonló betűk tanulásához vagy szavak,mondatok összeolvasásába adna nagy segítséget Köszönettel Tisztelettel Cséplőné Komáromi Éva Szülő

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Éva!
      Lehet, hogy nem fogalmaztam pontosan, de a külföldi oldalra kattintva lehet megrendelni. A menetét nem ismerem, mivel én, mint csak ötletet mutattam, de én magam fogok hasonlót készíteni.

      Ez a külföldi oldal címe: http://doodlebugsteaching.blogspot.hu/2013/04/math-fact-fun.html

      Ez továbbvisz a TPT oldalra, ahol regisztrálni kell, aztán lehet rendelni.

      Törlés