2013. szeptember 16., hétfő

Bagoly minden mennyiségben

Az idén a szülinapi táblámhoz baglyokat használtam, és úgy megtetszettek, hogy elhatároztam, a Kreatív szakkörön is készítünk egy-két hasznos dolgot, no meg kevésbé hasznosat is, csak azért, hogy gyönyörködjünk benne.




Az elmúlt héten az 1-2. osztályosoknak tartottam a szakkört, így egy egyszerű baglyos ceruzatartó készült. Annyira tetszett a gyerekeknek, hogy másnap is láttam őket sétálni vele az udvaron.

Sablon nem készült, mivel a prototípus alapján én rajzoltam rá minden gyereknek a kartonra a bagoly körvonalát meg az egyéb részeket, hogy az 1 óra alatt elkészüljünk vele. Sikerült. Sajnos nem emlékszem a forrásra, de valószínűleg a Pinteresten találtam. (Köszönet az eredeti feltöltőnek.)

Az ötlet


A mi baglyocskánk



A héten a 3-4. osztályosok jönnek, nekik egy mozgó bagollyal szeretnék meglepetést okozni. Az ötletet itt találtam, ehhez is a ceruzatartó baglyot fogom használni, csak kicsit felnagyítom, és most sablont is gyártok.






Végül mutatok még néhány baglyot, ami vécéguriból, filcből, papírzacskóból, papírtányérból készült. Ők a kedvenceim. Egyszer ezek is elkészülnek majd. Forrás a Pinterest.











Forrás



 Aki pedig rajzolni szeretne, íme két ötlet hogyan lehet baglyot rajzolni egyszerűen...




...vagy kissé elvonatkoztatva.




További baglyos dolgok még itt

2 megjegyzés: