2018. január 21., vasárnap

Szóforma feladatlap generáló 2.

Imádom a Pinterest-et! Miután mentettem és használtam a szóforma generálót (ITT mutattam nektek), mára a Pinterest küldött nekem egy jobbat. Bár ez sem tökéletes, de jobb, mint az előző, így ezentúl én biztosan ezt fogom használni. Persze a másikat sem törlöm ki, mert mi van, ha úgy járok, mint nyáron, amikor egy feladatot szerettem volna összeállítani (egy más jellegű feladatot egy másik generálóval), de nem tudtam belépni a programba. Teljesen kétségbe estem, de pár nap múlva már használhattam ismét. Így, ha esetleg ez, amit most mutatok nem működne, van egy tartalék generálóm.

Úgyhogy jöjjön az okosabb szóforma generáló és a képes útmutató!



Mondanom sem kell, itt is csak annyi a dolgunk, hogy egymástól vesszővel ellátva begépeljük a szavakat. Módosíthatjuk a térközt, aminek az lesz az eredménye, hogy a téglalapok szorosan egymás mellett lesznek, vagy picivel távolabb. Itt is háromféle betűtípus közül választhatunk, de itt a betű stílusán is tudunk módosítani. A betűméret viszont nem a téglalapok nagyságát befolyásolja, hanem a fejlécét és az utasításokét (feladat szövege). 


Ha ezekkel készen vagyunk, a "Generate" gombra kattintva pillanatok alatt kész is a feladatlapunk, amit menthetünk vagy nyomtathatunk. A letöltés és nyomtatás ikon akkor jelenik meg, ha az egerünket rávisszük a feladatra.


Ha most jeggyel kellene értékelnem ezt a generálót, én négyötödöt adnék rá, mivel ez sem tökéletes, ahogy a bevezetőben említettem: a gépeléskor arra figyeljetek, hogy az "ő" és "ű" betűt nem ismeri, tehát a listánál azokat a betűket kihagyja a szavakból, a téglalapokat viszont pontosan elkészíti akkor is. (Az előzőnél ez nem így van.) Viszont ha a rövid párjukat írjátok, nem sokból tart a pontot vesszőre korrigálni, akár tollal is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése