2013. június 30., vasárnap

Horgolni tanulok 2. Amigurumi ötletek

Ahogy ígértem, jöjjön a következő két-három állatka. A nyusziba nem hiszem, hogy még egyszer belefognék, a kis részek horgolása és összevarrása sok időt elvett. Szerintem ennyi idő alatt két egyszerűbb figurát tudtam volna horgolni. A kisebbik lányom választotta, és ugye, ha már kikértem a véleményét, nem illik megsérteni, ezért készült ő. Angol nyelvű leírás alapján dolgoztam, meg a józan paraszti eszem szerint.  A bajusz nekem nem tetszett, így lehagytam. Szerintem jó lett. A leírást itt találjátok.








A teknős is angol leírás alapján készült, könnyű is volt, míg egy olyan mondathoz nem értem, amit nem tudtam lefordítani. ( take hook out leaving loop, put hook through 1st dc & pull loop through) Mert ugye a webfordító nem tanul horgolni, én meg nem tudok angolul. Így maradt a rögtönzés. (Még az is lehet, hogy azt csináltam, amit kellett volna.) 



Szerencsére hasonlót találtam a Youtube-on, így biztos, hogy horgolok még az első esetlenkén felül legalább egyet, ami már "szakszerűen" lesz elkészítve.






Ez a cicafej pár napja készült, ma varrtam rá a szemeket, orrot, szájat, bajszot. A fej gömbformája és a fül leírása innen. Köszönet érte a feltöltőnek. 





7 megjegyzés:

  1. Teljesen tönkre tettél ezekkel a horgolásokkal...
    Annyira tetszenek! A baglyokért teljesen oda, meg vissza vagyok...
    Kár, hogy nem hamarabb tetted fel a képet, akkor amikor a lányok még nem voltak itthon. Sebaj, majd keresek rá valami alkalmat és megpróbálom, bár a horgolás nagyon messze áll tőlem...
    - vagy én tőle, de biztos, hogy nem lesz a kedvencem. (mert már egyszer sikertelenül megpróbáltam)
    ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vágj bele, el nem lehet rontani, ezt a következtetést vontam le a két hét horgolás után. Én például tegnap jöttem rá, hogy nem is azzal a pálcával horgoltam egy manót, mint amit az angol leírás mondott. Így is jó lett. :))

      Törlés
  2. A horgolás egy ragály" s aki elkapja annak vége van!!! D:)) nem szabadul tőle!!! Ügyes vagy Icu! Lassan profi leszel! Héj"...várj meg!!! Angol meg izé-mizé! Többet értesz mint én!!! Jobb lesz belehúznom, mert csiga leszek melletted!!!
    Egyébként klassz kendő rajzot kaptam és egy poncsó is bizgatja rendesen! Holnap nézek fonalat...elég gyér a rendelkezésre álló készlet, de megnézem! Utazásra remek elfoglaltság lenne! Liza most a Monsterhight" babáival üldöz, hogy horgoljak ruhákat nekik...azt sem úszom meg.
    Puszillak és minden jót neked! Kellemes kikapcsolódást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon aranyos vagy. Az angol nem nagyon megy, de elhatároztam, hogy valahogy utánajárok a dolgoknak. A magyar kifejezésekkel is hadilábon állok, szerintem többféle elnevezéssel illetik ugyanazt a horgolási formát. Nagy dolgokba nem hiszem, hogy belevágnék. Mi már kinőttünk a babázásból, de rákeresek erre a Monsterhight babára. Valami szörny? Ugyanígy gondban vagyok az aktuális mesesorozatokkal is. Bezzeg régen csodálkozva néztem a kolléganőt, hogy mi az, hogy nem ismeri a meséket. Jó nyaralást nektek! Puszi. :))

      Törlés
  3. Igen! Szörny barbi baba féle!!! D:)) mindene szétszedhető apró darabokra...
    Szeretnék egy kendőt vagy poncsót horgolni! Csak nincs fonalam...ma akartam venni, amikor fodrászhoz mentem, de a sógornőm értem jött, hogy haza hozzon és nem akartam feltartani...de az is lehet, hogy nem lett volna szép fonal!
    Szia Icu!!!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon cuki!!!!Te pedig nagyon ügyes vagy:))Gratulálok!Én is egyfolytában horgolok,még a munkahelyen is,amikor a kicsik alszanak...:)Nem sokára jövök a képekkel is.További jó horgolást kívánok Neked,csak így tovább.
    Egyébként pontosan úgy van,ahogy gondolod,egy-egy horgolási formának több elnevezése is van,de hamar ki fogod tapasztalni,mert nagyon szorgalmas diák vagy:)))
    Puszi

    VálaszTörlés