2013. június 5., szerda

Weboldal ajánló: Artzooka és társai

Pár hete szolgáltatót váltottunk, és így újabb tévécsatornákat tudunk nézni. Nekem vajon mi lett a kedvenc csatornám? A Da Vinci Learning. Kár, hogy nem vagyok kisgyerek, egész nap ezt a csatornát nézném. Legalábbis eddig ha odakattintottam, mindig érdekes dolgok voltak. Megy a kedvencem, a Mi, micsoda sorozat, de a héten hétfőn egy másik műsorra figyeltem fel. A címe: Artzooka. Az a jó, hogy weboldala is van, ahol sok érdekes dolog található. Én főleg a kreatív munkákat vettem szemügyre, mint lehetőséget az iskolában történő megvalósításhoz.
Szintén ezen a csatornán megy a Fingertips (ha jól emlékszem), aminek szintén van weboldala. Nézzetet szét ott is.
Aztán beírtam a keresőbe a csatorna címét, és kiderült, hogy magyar nyelvű oldaluk is van. Hát nem klassz dolog? Bár sokan tudnának az ilyen oldalakról a gyerekek közül, és ezt olvasgatnák a "Fészbukk" helyett. :))

Az egyik Artzooka műsorban egy éneklő babát készítettek. Nem találtam meg az oldalukon, de nem olyan nehéz, így elkészítettem magamtól, persze némi változtatással.A fejet sajtosdobozból készítettem, mivel most minden szerdán azt kapnak a gyerekek, és én gyűjtögetem azt is. A teste két vécéguriga, amit színes papírral vontam be. Fontos kellék a szájhoz a miltonkapocs, a gumi és a damil.
A damilt nagyon könnyen át tudjuk húzni a gurigán, ha szívószálat használunk.
Ma technika órán el is készítettük. Holnap dalversenyt fogunk tartani, mint az Ének iskolájában.
 Ha húzogatjuk a damilt, olyan, minta énekelne a babánk. Ha tetszik, készítsétek el ti is!
2 megjegyzés:

  1. Ez a csatorna Liza kedvence is! Tényleg érdekes dolgokat mutatnak viszont most ezekkel a weboldalakkal ismét szemfüles voltál kedves Icu! Köszi a tippet! Megnézzük!!!
    Jó éjt!

    VálaszTörlés