2017. szeptember 23., szombat

Pörgess egy jutalmat! - szerencsekerékkel

Pár éve készítettem a mostani nyolcadikos tanítványaimnak anno, a tanulmányi munka értékeléséhez (pontosabban a házi feladat elkészítésére ösztönző) egy motiváló rulettet. Azóta rendszeresen használtuk a most felsőbe került osztályommal is, de velük már nem a házi feladatra való buzdításként, hanem jutalmazásként, az összegyűlt piros pontok ötösre váltásakor. Imádták a gyerekek, főleg, amikor 3 percre főnökök lehettek, és tesi órán ők adtak ki utasítást a társaiknak. Imádtam, mikor az egyik fiú tanulóm mindig a törpejárást adta feladatnak. (És vigyorogva nézte, ahogy osztálytársai "szenvedtek". Én meg örültem, hogy nem engem szidnak magukban. :))) ) 





Most, hogy új osztályt kaptam, és digitális táblánk is van, gondoltam, megújítom a rulettet, pontosabban fogalmazva készítek egy szerencsekereket. Így minden gyerek maga tud majd pörgetni. Eddig, amikor több gyereknek kellett volna pörgetni, ők csak belerakták a korongokat a rulett kosárkáiba, és én pörgettem helyettük, hogy ne menjen el sok idő. Ezzel viszont egy pillanat alatt végezhetünk. 



Ha tetszik az ötlet, használjátok Ti is!



Ui.: Aki szeretné használni, és tagja a "Nevelés-oktatás alsó tagozaton" csoportnak, az INNEN  letöltheti. Aki nem tag, annak szívesen elküldöm, ha megadja az e-mail címét.


2 megjegyzés:

  1. Szeretném ha elküldenéd az e-mail címemre. sir.judit@gmail.com. Köszönöm

    VálaszTörlés
  2. Én is szeretnélek megkérni, hogy erre az email címre: devenyi.zsofia@gmail.com küld el légyszíves! :) Nagyon köszönöm! :)

    VálaszTörlés