2017. augusztus 30., szerda

Naptárhoz számkártyák figurákkal

Nem mertem címnek azt adni, hogy méhecskés naptár, mert lehet, hogy lettek volna köztetek olyanok, akik azt mondják, hogy "na elég, ennyi méhecske már túúúl sok", és végül is nem csak méhecskés figurákat találhattok azon a külföldi oldalon, amit most ajánlok a figyelmetekbe.

Mikor elsős osztályom van, minden reggel beszélgetéssel indítjuk a napot. (Most ezt túlságosan nem részletezem, mert a napokban erről szeretnék majd írni.)  A beszélgetés során többek között kitérünk arra is, milyen nap van éppen, milyen volt tegnap, tegnapelőtt, milyen lesz holnap, holnapután, hogy hányadika van, majd ezután a naptárunkba felkerül az adott naphoz az éppen aktuális számkártya.  

Mondjuk így fog kinézni szeptember végére a naptár, de elsején még üres lesz.



Jó pár éve készítettem egy rendes falinaptár hátsó kemény kartonjából ezt a naptár alapot úgy, hogy bevontam tapétával, aztán hogy mutatósabb legyen egy kicsit, no és hogy a napok kezdőbetűit fel tudjam tüntetni, körberagasztottam egy szivárványos kartonnal, amire néhány matricát is tettem. Aztán a beszélgetés során gyurmaragasztó segítségével felkerült a megfelelő szám, a megfelelő naphoz. A hónap végén leszedtem mindet, és a következő hónapban kezdtük, pontosabban fogalmazva folytattunk a kis kártyák pakolászását.

Mivel a tanév elején méhecskével fogok értékelni, adta magát a dolog, hogy a naptár figurái most ne egyszerű számok legyenek, amit korábban használtam, hanem azok a kis méhecskések, amire rátaláltam. 

A FORRÁSként megjelölt oldalon egyéb figurákat is találhattok, most ízelítőül mutatok néhányat.


FORRÁS

A többi egy helyre van összegyűjtve, és az adott képre kattintva visz tovább arra az oldalra, ahonnan le tudjátok tölteni.



FORRÁS


Ezek után természetesen egyéb oldalt is találtam, ahol hasonló tematikus számok készültek, de én ragaszkodom a méhecskéimhez.

FORRÁS


FORRÁS

FORRÁS



FORRÁS

FORRÁS

Ha megtetszett valamelyik, és Ti is szeretnétek használni, csak annyi a dolgotok, hogy ellátogattok az adott oldalra, és letöltitek!


3 megjegyzés:

  1. Hű, a mindenét, mekkora ötlet így naptárat vezetni! :)
    Bizony megszenvedtünk elsőben a tegnap-ma-holnappal! Mondtuk mi is még másodikban is sokszor, de így vezetve sokkal szemléletesebb az idő múlása. Nagyon köszönöm, hogy kitaláltad helyettem, gyorsan meg is tűzöm, el ne vesszen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, mi is szenvedtünk, és most a kis elsősöknél a gólyatáborban kiderült, hogy bizony még sorba sem megy. De majd gyakoroljuk. :D

      Törlés
  2. Szólni sem tudok...csak ámulok a sok jó ötleten! Azt hittem, nekem is van elég, de itt olvasgatva már másképp gondolom. Köszönet!

    VálaszTörlés