2012. augusztus 20., hétfő

Képes napló 10.

Ismét egy mozgalmas héten vagyok túl. Most is volt hivatalos intézni való, no meg befőzés, sütés, iskolai dolgok, tehát nem unatkoztam. Hamar el is szaladt ez a pár nap, és már küszöbön a munkakezdés. Pedig még annyi dolog van, amit a nyárra elterveztem, és még nem sikerült megvalósítanom. No, majd jövőre...

Hétfőn ismét Miskolcra kellett utaznunk. Már írtam a Balatonon beszerzett térképekről, így elhatároztam, hogy Miskolcon is begyűjtök egy-két hasznosítható kiadványt. A Tourinformban lévő hölgy nagyon segítőkész volt, sok hasznos anyaggal látott el.

Az egyik tervem a tanévre, hogy tanítványaimmal jobban megismertessem megyénket. (Növény- és állatvilágát, híres szülötteit, történelmét.) Ehhez keresgéltem a neten anyagokat, és találtam egy nagyon jó könyvet, amit meg is rendeltem. Holnapra talán meg is érkezik, nagyon hasznos könyvecske lesz.
(Minden megyéről készült ilyen kiadvány) 

Az egyik kiadványban miskolci mondákat találtam, és eszembe jutott, hogy van már néhány környékbeli mondám. Gyorsan elő is kerestem, és mivel az egyiken megtaláltam a szerző (gyűjtő) nevét, rákerestem a neten. Szerencsém volt ismét, kettőt sikerült megrendelnem, kettőre pedig licitáltam. Balogh Béni a szerző, és könyveiben nemcsak borsodi, hanem egyéb mondák is találhatók.Úgy gondolom, egy időre ki is merítettem a könyvvásárlásra fordított keretemet. De ha mind megérkezik, hasznos lesz a munkám során.
A héten nagyon sok teremdekoráció is készült. Már korábban elkezdtem az anyaggyűjtést, csak most nyerik el végleges formájukat. Ízelítőül néhány, de majd egy következő blogbejegyzésben részletesen bemutatom "őket". Ezen a tablón fogjuk az idén nyomon követni tanítványaim születésnapját, amit meg is ünneplünk.

Már írtam, hogy az olimpia lesz a teremdíszítés központi témája. A mondatfajtákat a szöuli olimpia öt kabalája "tanítja" meg az idén.


Hogy megyénket jobban megismerjük a beszerzett térképek egyikéből készült ez a tabló, rajta Borsod híres embereivel. Ugyanezek a képek kártyákon is lesznek, és ezzel is fogunk majd társasjátékot játszani. Majd később írok róla.


A héten házi készítésű ivólé is készült őszibarackból, ami mindenkinek elnyerte a tetszését.
1.5 kg héjától megtisztított őszibarackból készült, amit összeturmixoltam és felöntöttem 4-5 liter vízzel, amit előtte fél kg kristálycukorral felfőztem. Került bele 1 evőkanál citromsav. Hűtve nagyon finom volt. El is fogyott egy nap alatt az egész. Próbáljátok ki!


Lehet, hogy most kicsit mosolyogni fogtok rajtam, de én életemben most ettem először sárga paradicsomot. Nem is tudtam eddig, hogy sárga is létezik, mert a dal is azt mondja, hogy : Piros volt a paradicsom, nem sárga... Anyukám kapta valakitől, és adott nekem is belőle néhányat. Finom volt, édesebb egy kicsit, mint a piros. Ti ettetek már ilyet?

A virágaim egyre gyönyörűbbek, nem győzök gyönyörködni bennük. Ízelítőül újra itt van néhány kép róluk.
Nem tudom, hallottatok-e a Ceragem ágyról, vagy övről. Anyósom már több, mint egy éve jár Miskolcra, kezelésre. Meghallgat egy rövid előadást, kicsit tornáznak, majd jön a 40 perces kezelés az ágyon. Pénteken én is kipróbálta. Nagyon jó volt! Akik használják, azt mondják, mindenféle betegségre használható. Én is láttam olyan embert, aki korábban görbebottal járt, most sugárzik belőle az egészség. Most lehetőség volt öv vásárlására, amit ő megvett, nekünk. (Kicsit borsos volt az ára.) Azóta használjuk, nagyon jó ez is, bár a hatását később fogjuk érezni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése