2012. április 15., vasárnap

Lapbook készítése; albumok készítése különleges technikákkal

Régen ment a mozikban egy Woody Allen : A Minden, amit tudni akartál a szexről, de sosem merted megkérdezni című film. Ez jutott eszembe, (bár a filmet nem láttam) amikor a lapbook-okról olvastam. Irigykedtem azokra, akik csináltak már ilyet, de konkrétan senkitől sem mertem megkérdezni, hogyan kell. Bergamott küldött is egy párat, de valahogy magára az összeállítására nem tudtam rájönni.Nem értettem, hogy hol van a 4. oldal. Aztán egyszer Darszi oldalát böngésztem, és találtam egy linket, amiben beavatott a lapbook készítésnek rejtelmeibe. Tőle jutottam el erre az oldalra, majd innen tovább ide. Innen aztán, akit érdekel, könnyedén elsajátíthatja a lapbook készítés rejtelmeit.

Lehet, hogy létezik több magyar nyelvű oldal is, de én csak ezt találtam meg. Nem tudom, ki mennyire ismeri ezt a tanulási technikát, az én ismerőseim nem hallottak még róla. Lehet, hogy sokan vannak így ezzel, ezért gondoltam, hogy közzéteszem ezeket az oldalakat.

Aztán amikor a youtube-ra értem, érdekesebbnél érdekesebb dolgok elkészítésének menetét találtam meg.
Ez egy Explosion box (robbanó doboz, varázsdoboz, vagy valami hasonló, a lényeg látszik a képeken.)

Spring explosion box




A menete innen.



explosion boxInnen a hatszögű doboz készítésének menetét tudjátok  elsajátítani.

Albumot fényképek, apróságok számára számos dologból lehet készíteni. Arra nem gondoltam, hogy papírzacskóból, vagy wc papír gurigából is lehet. Nagyon tetszik, biztosan el fogom készíteni.

Forrás:google

Forrás:google



4 megjegyzés:

  1. Sucika, én így készítem.
    http://lapbookmaniasok.blogspot.com/2009/10/vuk-lapozo-1-resz.html

    VálaszTörlés
  2. Látom kicsit belekóstoltál a scrapbook-ba is...:)))) Jól össze lehet vonni a kettőt, igazán csak kreativitás kérdése. Már alig várom, hogy a lányom iskolába menjen, hogy újra kezdjük gyártani a lapozókat. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A scapbook-ot két-három éve fedeztük fel, az iskolában anyák napjára is készítettünk a gyerekekkel. Szeretek mindenféle technikát kipróbálni.

      Törlés