2012. április 24., kedd

Teremtájfutás, Föld napja vetélkedő

Tegnap ismét egy tartalmas napot éltünk meg. Az első órában egy teremtájfutáson vettünk részt. Nagyon érdekes volt, bár szerintem a gyerekek nem nagyon értették meg a feladat lényegét. De ez volt az első ilyen, és még kicsik. 
Térkép alapján kellett megtalálni a számokkal és elektronikus rendszerrel ellátott "vödröket". Nagyon jól fejleszti a térbeli tájékozódást, irányokat. A gyerekek nem látták ezt át, és szinte minden alkalomnál az összes vödröt körbefutották, hogy megtalálják a megfelelő számút. Ennek ellenére nagyon élvezték, és végül 6 csapat teljesítette hibátlanul a pályát. 






A nap további részében tanultunk, készültünk az anyák napi ajándékkal, beszéltünk a Föld napjáról.
Délutánra vártuk vissza az érdeklődő gyerekeket egy vetítésre (1-2. osztály) és egy vetélkedőre (3-4. osztály). A vetélkedőre 4 fős csapatok jelentkezését vártuk. A csapatoknak előzetesen egy  plakátot kellett készíteni a versenyre. A délután folyamán játékos feladatokat oldottak meg a Földdel, növény -és állatvilágával kapcsolatban.
Bár kis létszámú iskola vagyunk, mégis 6 csapat volt ( 35 tanulóból 24 versenyzett), ami azt mutatja, hogy a gyerekek szeretik a vetélkedést, versengést.








Egy újabb tartalmasan napon voltunk túl.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése