2018. február 18., vasárnap

Blogszülinap: 6 éves a blog!

Immár 6 éve annak, hogy megszületett a blogon az első bejegyzés, a nagyobbik lányomnak köszönhetően. Előtte már olvasgattam mások bejegyzéseit, de el nem tudtam volna képzelni, hogy én is tudok ilyen bejegyzést készíteni. Azt hittem, ez valami ördöngös dolog, amire csak azok képesek, akik rendelkeznek valamilyen informatikai programozó tudással. Miután megmutatta a lányom a blogírás csínját-bínját, belevágtam. 



Akkor azt írtam, hogy "23 éve tanítok alsó tagozaton, és elhatároztam, hogy leírom a tapasztalataimat, hátha segíthetek vele más pedagógusnak, vagy szülőknek, esetleg diákoknak. Napjainkban egyre nehezebb dolgunk van az iskolába bekerülő tanulókkal. A hosszú évek alatt arra jöttem rá, hogy sokkal jobb eredményt érek el velük, ha JÁTSZUNK. Éppen ezért, amit csak lehet, próbálok játékosan megtanítani. Az oldalamon ötleteket találhattok a tanulás megkönnyítésére. Ugyanakkor, mivel technika és rajz órákon szeretek minél látványosabb dolgokat készíteni a gyerekekkel, alkalmanként kreatív dolgokat is szeretnék megosztani veletek."

Ez azóta sem változott, csak annyiban, hogy eltűntek a személyes bejegyzések. Akkor nagyon sok bloggerinával ismerkedtem meg, a Facebook révén még most is kapcsolatban vagyok velük, de  itt a blogon elmaradtak a kommentek, sőt a legtöbben a blogolást is abbahagyták. Ezt nagyon sajnálom. 




Annak viszont nagyon örülök, hogy itt is, de főleg a Facebook révén sokan követtek, a facebook-os követők száma épp tegnapelőtt lépte át a 9000-t! Sokan kerestek meg e-mail-ben, és kértek segítséget a munkájukhoz, illetve olyan is volt, aki talált valami jó oldalt, és rám gondolva elküldte a linkjét.

Köszönöm, hogy hasznosnak találjátok a bejegyzéseimet, és örülök, ha megosztjátok velem, hogy nektek hogyan sikerült alkalmazni egy-egy ötletemet, feladatlapomat, a különböző oldalakon talált ötleteket!


Mindig arra készültem, amikor egy ilyen blogszülinaphoz kapcsolódó posztot írtam, hogy írok néhány számadatot, de mikor leültem a gép elé, mindig meggondoltam magam. Hiszen ezek az adatok inkább csak nekem fontosak. Amit viszont így végezetül azért csak meg szeretnék írni, hogy az elmúlt egy év nemcsak itt a blogon volt mozgalmas, hanem a magánéletemben is. Tavaly márciusban minősültem, májusban férjhez adtuk a kisebbik, majd októberben a nagyobbik lányunkat, most pedig izgatottan várjuk, hogy májusban megszülessen az első kis unokánk. Úgyhogy májustól nagymamás bejegyzésekre is számíthattok majd. 




4 megjegyzés:

  1. Gratulálok boldog blogszülinapot kívánok! Külön nagy gratula a családi örömökhöz ! További sok sikert kívánok és a most iskolás gyerkőcöknek sok ilyen gondolkodású aktív pedagógust mint amilyen Te vagy !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Éva! Köszönöm szépen a kedves szavakat! Puszillak. :) :)

      Törlés
  2. Gratulálok az unokához :) És a bloghoz is. Elfogultság nélkül mondhatom, hogy a tiéd a legjobb pedagógusokat segítő blog.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Zsuzsi! Köszönöm, mint leendő mammama. :D Köszönöm az elismerést, jólesik olvasni, örülök, ha így érzed. :))

      Törlés