2018. február 25., vasárnap

A téli olimpiáról alsósoknak

Tudom, tudom. Ma véget ért a téli olimpia, de mivel pénteken készültek a rajzok, csak most tudom megmutatni. Ugyanakkor ezután lesz még a paralimpia,  tehát ha valakinek megtetszik az ötlet, elkészítheti pár hét múlva, vagy raktározhatja az ötletet a nyári olimpiára.

A héten az időkitöltő feladatok a téli olimpiához kapcsolódtak, mindemellett beszélgettünk is a különböző sportágakról, ...

FORRÁS... és két kis videót is mutattam Sallai Andrásról és Regőczi Krisztináról, az 1979-es és 1980-as versenyükről.Csütörtökön örömmel hallottam, hogy a magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott Phjongcshangban megszerezte a magyar sport első téli olimpiai aranyérmét. Aztán pénteken beszéltem róluk a rajzórán, és nagyon megörültem, mikor három kis tanítványom közölte, hogy hallott róluk és az eredményükről.


FORRÁS

Ezek után felidéztük az olimpiai sportágakat, majd mindenki önállóan alkothatott. Az ötlet a Pinterest-ről van, de csak ötletként használtam, a gyerekeknek meg sem mutattam. Egyszerűsítettem is rajta, hogy beleférjen egy rajzórába.


FORRÁS


Az öt karikához egy körformát rajzoltak körül zsírkrétával, majd mindenki azokat a sportágakat rajzolta az egyes karikákba, ami neki a legjobban tetszett.  
Ilyen munkák születtek:


  
   

Ha tetszik az ötlet, készítsétek el Ti is a gyerekekkel!

Jó kreatívkodást!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése