2017. február 6., hétfő

80 nap alatt a Föld körül projekt: 7. Japán

Múlt hét közepén az utolsó előtti állomásra érkeztünk, és mivel korábban megcsúsztunk (és rá is érünk), úgy döntöttem, hogy a héten is Japánban maradunk. Bár ha jobban belegondolok, már Kínánál is foglalkoztunk Japánnal, hiszen az origami Japán jellegzetesség, amit említettem is akkor a gyerekeknek.

Japánról az alábbi kép segítségével beszélgettünk, és készítettünk egy Kokesi babát (amiről külön bejegyzés készül), de a héten még egyéb dolgokkal is fogunk foglalkozni.


FORRÁS



Ismét a saját anyagaim közül választottam néhány feladatot, amivel egyrészt átismételjük azokat a dolgokat, amikről az elmúlt hetekben  beszélgettünk, illetve matek órán megoldunk majd néhány Sudoku feladványt.

Három ország, három zászló, három nevezetesség, érdekesség. Melyik kép melyik országhoz tartozik? A számokat írjátok az országok neve után a keretbe!




A Sudoku japán szó, és bár a játék nem ázsiai országból származik, mai népszerűsége egy japán kiadónak köszönhető. Most ti is megoldhattok egyet. Írjátok be a számokat 1-6-ig a megfelelő négyzetekbe!



Ha saját Sudokut szeretnétek készíteni, látogassatok el ERRE az oldalra, ahol választhattok hogy hány mezővel ( 9x9-es, 6x6-os, vagy 4x4-es, illetve 4x4-es figurákkal) generáljon a program feladatot!

EZEN az oldalon is tudtok generálni feladatot, de itt csak a klasszikus 9x9-es mezővel, viszont a nehézségi fokot Ti állíthatjátok be.


Megoldunk még a héten egy labirintusos feladatot is, amit még régebben találtam, de még nem használtam fel sehol. Most viszont itt az alkalom, hogy megoldják a gyerekek. Remélem tetszeni fog nekik!

FORRÁS


Jövő héten Amerikába ruccanunk át, és befejezzük a Föld körüli kalandozásunkat.

Tartsatok velünk!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése