2012. június 8., péntek

Társasjáték a matek könyvben

Így tanév vége felé több lehetőség van a játékra, de én ilyenkor is szem előtt tartom, hogy legyen valami haszna a játéknak. Persze van, amikor csak a játék öröméért játszunk, na de matek órán? Sok játékos feladatot vittem be a tanév során, de ma a tankönyv játékaival játszottunk. Bábu, korong, dobókocka volt a társasjátékok dobozaiban, így kezdődhetett a játék. 2-2 gyerek játszott egymással, pontosabban egymás ellen.

Az első játéknál 1-1 dobókockával dobtak, és az lépett egyet, aki a nagyobb számot dobta. Pár perces volt csak a játék, de nagyon élvezték. Gondoltam is, hogy fogok készíteni egy többlépéses pályát, hogy tovább tartson majd a játék.

A második játéknál korongokkal kellett mezőt foglalni. Minden játékos 5-5 korongot kapott. Az eredeti játék szerint 2 dobókockával kell dobni, és a pöttyöknek megfelelő szorzást kell végezni. Aki nem tudta a szorzótáblát, az összeadta a dobókockákon lévő pöttyöket. Mindkét esetben a korongjával letakarta az eredményt. Az győzött, akinek hamarabb fogyott el a korongja.




1 megjegyzés: