2017. március 29., szerda

Tanulmányi munka, magatartás értékelése Dorothyékkal

Miután a tanulóim zöme visszaért Willy Fogg-ékkal Londonba, végre elérkezettnek láttam az időt, hogy megismerkedjünk Dorothy-val és barátaival. Én korábbra terveztem, de a véleményüket kikérve alakult így a helyzet, úgyhogy a falon lévő dekoráció mostanáig várt, hogy megteljen élettel. A múlt héten több részletet néztünk már a meséből, remélem a héten a végére is érünk, ezt követően pedig ők fognak egy-egy részletet felolvasni a regényből. Gondoltam, a mozizással kezdem, hátha utána szívesebben olvasnak, mert mostanra valahogy megint "leeresztettek", pedig hol van még a tavaszi szünet?

Kedvenc helyemen való kutakodás után találtam egy képet, amit lementettem a gépre, majd a blockposters segítségével posztert készítettem belőle. Ezen fognak majd a gyerekek lépegetni, és remélhetőleg a tanév végére elérnek Smaragdvárosba.



FORRÁS



Sikerült találnom olyan aranyos kis figurákat, amelyek egyrészt a gyerekeket fogják az "úton" szimbolizálni, másrészt etikett papírra kinyomtatva, matricaként ezt fogják kapni az órai munkájukra és a magatartásukra. Extra matricák is kaphatóak majd, szorgalmiért, miegymásért. Minden tanuló részére nyomtattam egy gyűjtőlapot, erre kerülnek majd a matricák. 10 után (ami éppen 1 hét alatt gyűjthető össze alap esetben) lépnek majd egyet azon a bizonyos sárga úton.


FORRÁS



Mivel hétfőn az óraátállítás miatt este 10-kor még nem voltam álmos (mert ugye akkor még csak 9 volt), szépen el is készültem mindennel. Tegnap fel is került a faliújságra Smaragdváros, és mivel a korábbi játékból maradt dollárokat "beváltottam" matricára, egy tanuló már fel is került az útra.


Mutatom, hogy miket készítettem (Bevetés előtt, még otthon.):







Itt pedig már használatbavétel közben:



Ha tetszik az ötlet, készítsétek el Ti is!



Ui.: Az értékeléshez szükséges képeket szívesen elküldöm mindenkinek, csak legyetek szívesek e-mail címet is megadni a hozzászólásban, mert anélkül nem tudom eljuttatni a kért anyagokat!




4 megjegyzés:

  1. Ügyes, ötletes! Kérdeznélek hogy megkaptad a válaszlevelemet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Sajnos nem találtam meg. Ha írnál az e-mail címemre, azt tuti megtalálnám. :))

      Törlés
  2. Kedves Sucika! Nagyon tetszenek az ötleteid, sokat merítettem már belőlük. Örülök, hogy rátaláltam az oldaladra! :) A Dorothys magatartás, szorgalom értékelőt szeretném kérni tőled, az oldalon nem tudtam letölteni. Előre is köszönöm! Az alábbi email címre várom: rabianita2014@gmail.com

    VálaszTörlés
  3. Ezt is elkérhetném? :)
    nemethannamarii@gmail.com

    VálaszTörlés