2014. február 18., kedd

2. blogszülinap

Kedves Olvasóim!
Hogy mennyire gyorsan szaladnak a napok, mi sem bizonyítja jobban, hogy ünnepelek ismét. Ma két éve, hogy elkezdtem a blogolást, a mai a 450. bejegyzés. Hát nem klassz?  




Hosszú, tartalmas napok vannak a hátam mögött. Büszkeséggel tölt el, hogy egyre többen követtek itt is, illetve a Facebook-on. Hogy mennyien? Napról napra egyre többen. Mikor ezt a bejegyzést írom, itt 108-an, amott 1390-en.  Túl vagyok a 400000. oldalmegjelenítésen. 

Azt tudnotok kell kedves olvasóim, hogy ezek a kedves emberek, vagyis Ti, úgy akadtatok rám, hogy én semmilyen reklámot nem csináltam a blogomnak, nem kértem fel senkit, hogy kövessen.  És ez nagy öröm számomra. A környezetemben pár hónappal ezelőttig nem is tudta a családomon kívül senki, hogy mivel is foglalkozok a szabadidőmben. Tisztára, mint a Mici néni két élete. Nekem is két életem van, pontosabban fogalmazva csak egy, de ezzel a blogolással vált teljessé.

Pár éve láttam egy továbbképzésen egy bibliai idézetet, ami így hangzott: "Dicsérjen meg téged más, és ne a te szájad." Lehet, hogy rossz álláspont, de én ezt követem. Tőletek viszont sok dicséretet kaptam, és bár saját ötlettel nem sokkal rukkoltam elő, azért találtam néhány olyan jó dolgot, ami bizonyára másnak is hasznára vált.

Ami viszont rám volt nagyon pozitív hatással, az az, hogy ismeretlenül sok barátra tettem szert, és ha semmi másért nem, már ezért is megérte belekezdeni.

Köszönöm, hogy ennyien vagytok nekem, hogy hasznosnak tartjátok a bejegyzéseimet, és remélem, a továbbiakban is hűséges olvasóim lesztek.

Arra szeretnélek kérni titeket ez alkalomból, hogy írjátok meg, melyik bejegyzés tetszett eddig a legjobban, és milyen jellegű dolgokról szeretnétek olvasni a továbbiakban! Tudom, hogy mindenki rohan, de bízom benne, hogy azért szántok rám néhány percet.

Puszi mindenkinek!

Sucika



21 megjegyzés:

  1. Szia!

    Boldog blogszületésnapot! Nem titok én nagyon szeretem a blogodat és rengeteg ötletet merítek belőle. Nem gondolom, hogy saját ötleted kevés lenne, hiszen amiket találsz azokat mindig átformálod és legtöbbször úgy mutatod be. Kedvencet nem tudnék választani: sokat szeretek a kreatív ötleteidet- elmondanám, hogy tegnap pont az ausztrál pontfestéses technikával készítettünk lovat és medvét :) , de a matekos feladatlapokat, a különféle oldalajánlókat is mindig hasznosítani tudom. Szóval csak így tovább, írj mindenről, ami számodra érdekes, mert az nekünk is hasznos. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Zsuzsi!
      Köszönöm szépen a köszöntést, és a kedves szavakat. Örülök, hogy sok ötletet merítettél az oldalamról. A pontfestés nagyon jó technika, ezért is vártam, hogy Bergamott beavasson a készítés rejtelmeibe.

      Az érdekelt volna, hogy van-e esetleg olyan téma, amivel én nem foglalkoztam eddig, pedig hasznos lehetne. Ha esetleg valami eszedbe jut, majd írj! :))

      Törlés
  2. Boldog Blogszületésnapot kívánok neked!

    VálaszTörlés
  3. És milyen szép új ruhával ünnepelsz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. Már csak a gombok hiányoznak róla. :))

      Törlés
  4. Boldog blogszülinapot!
    Nagyon sok hasznos ötletet olvastam én is, nálunk jelenleg egy másodikos gyermek van és egy aki most lesz elsős -mindketten nagyon szeretik a játékos tanulásos ötleteidet, köszönjük :) És szívesen olvasnánk még ilyesmiket -most például a nagyobb gyakorolta örömmel a szorzás-osztást amit amúgy nem szívesen gyakorol

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, aranyos vagy. Van még szorzásos játék a tarsolyomban, majd mutatom. :))

      Törlés
  5. Szeretnék én is boldog blogszülinapot kívánni neked! Kívánom, hogy lelj benne sok örömöt! Jó hozzád rendszeresen bekukkantani (és örülök, hogy ha nincs is időm netezni, e-mail-ben megkapom a bejegyzéseidet)!
    Szeretem a blogodban a fotózós részeket is... :)
    Szeretettel: Maminti, a kicsi zöld tündér

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Maminti!
      Köszönöm szépen neked is a kedves, meleg szavakat. Örülök, hogy bekukkantasz rendszeresen hozzám. A fotózós dologgal most leálltam, de majd szeretném folytatni. (Egyre rosszabb képek készülnek a jobb minőségű géppel.) :))

      Törlés
  6. Boldog szülinapot a blogodnak!!! Akkor mégis lemaradtál a 400000.-ről?! Sajnálom! Majd az 500000.-nél résen leszel, nem farsangon.
    Én azért szeretem a blogodat, mert mikor olvasom, - vizuális típus lévén -, látlak is...és az írásod, ugyanolyan egyszerű, érthető, tiszta, mint te magad, a kis érzékeny lelkeddel együtt, amellett tanulságos és szórakoztató! Örülök, hogy rád találtam és "vén fejjel" még tanulhatok tőled!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, lemaradtam, de sebaj. Az 500000-t hátha elkapom. Nem is az a lényeg, hanem, hogy ennyi sok embert érdekel, köztük Téged, aki miatt képesek lettek volna megbukni a gyerekek, csak hogy te tanítsd őket. Én is örülök neked! :)))

      Törlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  8. Boldog szülinapot az én kisfiam idén megy elsőbe de sajnos egy nagy vàrosba ha tehetném a te iskolàdba vinném mert minden anyuka álma egy ilyen tanító néni :) Vàrom a többi szuper bejegyzést.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, megtisztelő, amit írsz. Meggyőződésem, hogy város ide vagy oda, huszas-harmincas létszám esetén nem tudja a tanító, hogy ki mit tud, vagy nem. Én mindenkiről tudok most az osztályban (15 fő) mindent. Hátha szerencsétek lesz. :)))

      Törlés
  9. Nem is tudom, talán a kezdetektől fogva olvaslak...
    ;)
    Hú, nagyon nehéz lenne felsorolni mindazt a sok jót, amit tőled merítettem az elmúlt években.
    Őszi szünetben például nagy hasznát vettük (környezet) a felszíni formáknak, de a matematikai műveleteket is a te módszereiddel, ajánlott oldalaiddal gyakoroltatom a lányokkal.
    Most, talán ami jobban foglalkoztat, az a szövegértés.
    Lucámnál vannak némi problémák, amin jelenleg is dolgozunk...
    ;)

    Mint írtad, engem például egyáltalán nem zavar, ha nem saját ötletedet mutatod be, viszont korrekt módon mindig megemlíted a forrást!
    (nem úgy mint más)
    Kívánok neked még sok-sok szeretetben és boldogságban eltelt pedagógusi pályát, no meg legalább ennyire aktív és sikeres blog-írást!
    Puszillak,
    Móni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Mónika!
      Nagyon megtiszteltél azzal, amit írtál. Örülök, hogy tudod használni te is a lányokkal az általam mutatott (kitalált) ötletet. A szövegértés kemény dió, mi is küzdünk mostanában vele.
      Köszönöm a jókívánságokat, és nektek is hasonló szépet és jót kívánok. Puszi

      Törlés
  10. Kedves Icu! Sok-sok boldog szülinapot kívánok!Köszönjük ,hogy létezel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Emerencia!
      Köszönöm és örülök, hogy itt vagyok köztetek. :))

      Törlés
  11. Drága Icuka!:)
    Boldog blogszülinapot kívánok Neked és nagyon meghatott, amit fentebb olvastam egy kommentben (viza84)!!!:)))
    Bárcsak minden pedagógus ilyen szívvel lélekkel végezné hivatását, mint Te!:) Én Neked ajándékoznám a "Leglelkiismeretesebb TANÍTÓ NÉNI" díjat!!!:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Mártika!
      Nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen. Neked is sikerült könnyeket csalnod a szemembe.
      Puszi. :))

      Törlés