2014. január 15., szerda

Kincsek Valikától - Hóemberes mobil

Pár hónapig volt egy új kolléganőnk. Nagyon megszerettük e rövid idő alatt, mondhatom azt, hogy szinte minden tekintetben egy húron pendültünk. Nagyon sajnáljuk, hogy csak eddig tartott a dolog, mivel egy fantasztikus embert ismerhettünk meg a személyében. 
Bár azt mondják, hogy kevés az ilyen pedagógus, de ő is egy azok közül, aki szívvel lélekkel csinálta, amit kellett. Sőt, még annál is jobban.

Múlt szerdán írt, hogy másnap beugrik hozzánk, van egy kis holmija, amit a húgomra és rám "hagy". Csütörtökön meg is érkezett a több doboznyi kartonnal, festékkel, dekorgumival, fűzőlapokkal, sablonokkal kész munkadarabokkal, és elkészítésre váró, már előrajzolt alapokkal. Fel sem tudom sorolni, mi mindennel, mivel át kell mindent nézni, ami nem egy-két órás munka lesz. Már belekezdtünk.





Az egyik zacskóban találtam ezeket az aranyos hóembereket, annyi fénymásolt figurával, hogy nem is volt vele egyéb dolgom, mint kiosztani. (Jutott a húgomnak is, sőt még maradt is bőven. Jó lesz jövőre.)



A gyerekek nyírtak, ragasztottak, színeztek és technika óra végére el is készült a hóember mobil. Egy ideig majd a termünket díszíti. A hóemberekből kettőt-kettőt kellett nyírni, amiket utána összeragasztottak. Közé került a cérna. A hópelyheket maguk készítették, ugyanis tavaly nem nagyon jött össze elsőre a minta utáni, így nem akartam küszködni, mivel most jóval kisebbre volt szükségünk. Szép hópelyhek születtek így is.







A képen is látszik, hogy a mintadarab nagyobb, mi kisebb méretben készítettük, mivel abból volt kellő mennyiségű kéznél.




 Ha Nektek is tetszik, és szeretnétek elkészíteni, írjatok, és elküldöm a figurákat. A kicsiből 9 db van egy lapon,  a nagyobból értelemszerűen kevesebb. 


Valika! Neked pedig köszönjük!


6 megjegyzés:

  1. Én ennél szomorúbb úton örököltem sok-sok holmit-már írtam biztos-a tavaly elhunyt kolléganőnk töb éves gyűjteményét,én is szortíroztam egy darabig.Azóta is sokat emlegetjük...:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy nem szívesen örököl az ember semmit. Legalább is én nem. Hál Istennek eddig mi csak nyugdíjba vonulás miatt "örököltünk".

      Törlés
  2. Pusssszantalak, drága Icusom! Megint sikerült könnyeket csalnod a szemembe, már nem is tudom hányadjára...
    Annak azért örülök, hogy még éltemben átadhattam nektek az "örökségem"! Jobb kezekbe nem is kerülhetett volna, használjátok sokáig, jó egészséggel!
    A többit szóban, mert nem látok írni, "párásodik a szemüvegem"! Szeretlek benneteket!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon aranyos vagy, hogy ezt mondod! Mi is nagyon szeretünk, tudod. :)))

      Törlés