2014. január 5., vasárnap

Játék újratöltve: Kockázás - a műveletek gyakorlására

Egy régebbi bejegyzésemben írtam a szobai játékok között a kockázásról. Nevével ellentétben nem kockára van szükség hozzá, hanem négyzetrácsos lapra (ahogy régen és ma is mondják kockás lapra), ahol területet kell foglalni. Nagy sikerrel játszottuk tavaly a tanév vége felé az osztályommal, bár volt olyan, aki nem volt eléggé figyelmes, és nem foglalt el annyi területet, mint lehetett volna.


És hogy ez miért kerül most újra terítékre? Mindjárt megtudjátok. A téli szünetben a tévénézés mellett azzal foglalkoztam, hogy átnéztem a tanév során ömlesztve leszedett ötleteket és témák szerint mappákba raktam. Ekkor találtam rá újra erre a játékra (amit már el is felejtettem). Csak az összeadásos feladatlap volt meg akkor nekem, de ahogy a forrást kerestem vissza, az oldalán szorzásos feladatlapot is találtam. (Persze bárki készíthet hasonlót, attól függően, hogy mit szeretne gyakorolni.)


Forrás


Szóval a lényeg: Két vagy több játékos játszhatja. Felváltva húzzák a játékosok a vonalat (egyszerre csak egyet, vízszintesen vagy függőlegesen), majd ha sikerült egy négyzetet bezárni, kapnak egy pontot, amit egy lapra jegyeznek. (Ha több négyzetet tudnak további 1 vonallal elfoglalni, addig foglalhatnak folyamatosan.) Ha a bezárt négyzet feladatot tartalmaz, próbálják megoldani. Ha helyesen válaszoltak 3 pontot kapnak, ha nem, 1 pontot veszítenek, és a társuk folytathatja a vonal húzását, illetve a területfoglalást. 

Forrás


Remélem nem bonyolítottam túl a leírást, játszani sokkal egyszerűbb, főleg, ha valaki a korábban említett játékot már kipróbálta. Jó játékot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése