2013. február 22., péntek

Állatok körformákból

A februári hónap témája az állatok. Matek órán illetve reggelente az állatkertet járjuk be és oldunk meg mértékegységhez kapcsolódó feladatot, olvasás órán olvastunk állatokról szóló leírást, mesét. Technika órán  már készítettünk hajtogatott papírból különböző állatokat, a héten körformából ragasztottunk. 

Az ötlet onnan jött, hogy hétfőn megérkezett az első gólya, valamint ezen az oldalon láttam egy ötletes gólyát. 



Persze én egyszerűsítettem a dolgon, és vattakorong helyett (mivel az éppen nem volt "raktáron" nekem) színes papírt használtunk.  De szerintem így is jó lett. Hátteret is festettünk neki, így a mi gólyáink a réten keresgélnek eleséget. A csőre, nyaka és lába hurkapálcikából készült. Így ismét tudtuk egy kicsit gyakorolni a hosszúságmérést is. (Csőr és nyak 2-2 cm, láb 3-4 cm.)






Rajzórán folytatódott az állatok készítése. Az ötlet egy könyvből származik, melyet régebben találtam a neten. (Köszönet érte a feltöltőnek.) Az tetszik ezekben az állatokban, hogy egyszerűek, mégis mutatósak. Több figurát rajzoltam fel a táblára, és a gyerekek választottak, hogy ki melyiket szeretné elkészíteni. 








Nektek  melyik tetszik? 


Ha szeretnétek ilyen technikával állatkákat, virágokat, vagy bármi egyebet készíteni,  itt találtok néhányat.



2 megjegyzés:

  1. Nahát Sucika ezek a gólyák hihetetlenek! Milyen egyszerűen nagyszerű! Ezek a vatta korongok is jók sok mindenre...! Nem is gondolnám, ha nem látnám:))

    VálaszTörlés
  2. Ugye? Minden jó valamire, ezért halmozok én fel mindenféle lomot. Mert hátha egyszer az is jó lesz valamire. :))

    VálaszTörlés