2012. június 25., hétfő

Játékok a nyárra házilag: fejlesztő, ügyességi játék

Ezt az egyszerű játékot régebben készítettem, éppen ezért a fázisfotók hiányoznak. Úgy gondoltam, hátha valakinek kedve lenne egy hasonlót készítenie. A játék a szem-kéz koordinációt fejleszti. Gyerekkoromban a búcsúkban lehetett hasonló játékot venni, ahol a bohóc szemeihez kellett a golyókat bejuttatni, illetve volt egy olyan is, amikor két egeret kellett a szűk egérházba. A velem korúak bizonyára emlékeznek rá.

Forrás: Internet
                                 

Az én ügyességi játékom sajtosdobozból készült. Dekorgumiból nyírtam ki az arc alapjának a köröket, kinyírtam a szemek vagy az orr  helyét, majd rárajzoltam a többi részt filctollal és glitteres ragasztóval. A dobozba tettem a megfelelő méretű golyókat, és folpackkal zártam le a dobozt, amit az oldalán levonós tapétával vontam körbe. Kezdődhet a játék! Jó szórakozást!


3 megjegyzés:

  1. Igen, igen, én emlékszem rá! Szerettem ezeket a játékokat. Az egyik korábbi munkahelyemen több ügyességi játékot is kaptam, néha elő is veszem...
    Igazán ötletesen gondoltad újra! Miből vannak a golyók? Mennyire mély a lyuk?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A golyók különböző méretű papírgolyók, amit egy kreatív boltban vettem. A szem és orr méretének megfelelő nagyságút választottam. A lyuk a dekorgumi vastagságának megfelelő mélységű, ha mélyebbet szeretnél tegyél alá hullámpapírt.

      Törlés