2018. május 2., szerda

Foltvarrtam 2. : Babafészek

Mikor Budapesten jártunk márciusban a kisebbik lányommal, az egyik méteráru boltban bevásároltunk néhány anyagot, amikből már nagyon sok szép babavárós dolog el is készült az elmúlt hetekben. (ITT mutattam nektek.) Azóta  már készült egy pelenkázó táska is, és azt hittem, ezzel véget is ért az én foltvarrós tevékenységem, de úgy néz ki, ha valaki egyszer belekezd, nehezen tud leállni. 

A lányom szeretett volna varrni egy babafészket, de miután rákérdeztem, hogy mennyire biztos abban, hogy el tudja készíteni, inkább átpasszolta a kivitelezést nekem. Úgyhogy múlt szerdán, suliból hazajőve nekiültem, és varrtam egyet. (Annyira büszke voltam magamra, hogy a fotók alapján, segítség nélkül ilyen jól sikerült megvarrnom, hogy a Facebook oldalon már akkor megmutattam.) 




Egy külföldi oldalról származik a szabásminta, amit a lányom adott meg, így megmondom őszintén, nem töltöttem az időt esetleges magyar oldalak keresgélésével. Annyit változtattam a készítés során, hogy én kilóra kapható tömőanyaggal tömtem ki a fészek szélét, és nem vatelint tekertem fel, mint ahogy az a leírásban szerepel, éppen ezért a madzagot menet közben húztam bele, még épp időben. Ha ugyanis a végére hagyom, mint ahogy az eredetinél van, bizony sokkal többet kellett volna vele küszködnöm. Úgyhogy aki hasonló megoldást akar alkalmazni, előbb húzza bele a madzagot, és csak utána álljon neki a töltésnek!




Mivel a blogról én is könnyebben vissza tudom keresni a dolgokat, mint a gépemről, arra gondoltam, megosztom itt veletek és magammal is a szabásmintát és azokat a fotókat, amit EZEN az oldalon találtam. (Így ha ott eltűnik, nálam meglesz, ugyanis még egy párat biztosan fogok varrni.) 

Ha valaki részletes leírást szeretne, az eredeti bejegyzésnél azt is megtalálja.


 




 





Jó varrogatást!


5 megjegyzés:

  1. A kis "fészeklakód" biztos örül majd hogy ilyen ügyes nagymamija van! Hogy mik vannak már a mai bébiknek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, hogy igazad lesz! Valahogy nem csípi a fejem, mert ha mocorog és odateszem a kezem, rögtön abbahagyja. Vagy: tudja, hogy tanító néni vagyok és tud viselkedni. ;) :D
      Hát én is csak kapkodom a fejem, van még néhány dolog, amit még meg fogok varrni.

      Törlés
  2. Szeretném megkérdezni, hogy a fekvőrészébe milyen töltet került? Van ahol vékony szivacsot, van ahol vatelint látok/olvasok. Köszönöm :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én 2 rétegben tettem közepes vastagságú vatelint, de én is láttam már szivaccsal is. Szerintem a vatelines könnyebben mosható, szárítható.

      Törlés
  3. Azt szeretném megkerdezni, hogy a szélét mivel tömte ki?előre is köszönöm a választ.

    VálaszTörlés