2018. május 21., hétfő

Pályaorientációs nap: Foglalkozások puzzle, feladatlapok

Még január közepén készült egy bejegyzés, a foglalkozásokhoz kapcsolódóan, aminek ez a poszt lett volna a folytatása. Aztán eszembe jutott, hogy márciusban pályaorientációs napot fogunk tartani, így akkor arra gondoltam, hogy a rendezvény után írom meg a bejegyzést, és mutatom meg az összegyűjtött és felhasznált feladatokat. Nem így lett. Lassan itt a tanév vége, ezért igyekszem pótolni az elmaradt bejegyzéseket.

A pályaorientációs nap célja az volt, hogy a tanulókat megismertessük a különböző foglalkozásokkal. Felidéztünk régi, már nem létező foglalkozásokat, valamint beszélgettünk a napjainkban is működő, választható szakmákról. Nagy örömünkre sikerült néhány szülőt meggyőzni a nap fontosságáról, így személyes tapasztalatokon keresztül ismerhették meg a gyerekek a postások, varrónők, takarítónők, gázvezeték-szerelők és az operátorok munkáját. A Nestlé dolgozói nemcsak meséltek a munkájukról, hanem egy kis filmet is hoztak nekünk a gyárban folyó termelésről, és a beszámolójuk végén megleptek bennünket egy kis kóstolóval.

A nap további részében az ovisok is ellátogattak hozzánk, velük egy diafilmet néztünk meg, majd különböző játékos feladatokkal, vetélkedőkkel hoztuk közelebb a diákokhoz a szakmákat.




  
 



FORRÁS



Foglalkozásos puzzle sokféle van, azért választottam ezt, mert egyszerű a darabolása, és ugye az idő az, ami általában a legkevesebb. Laminálni akkor nem tudtam, de remélem pár évig így is kitart.

Jártam már úgy, hogy a forrásnál feltüntetett poszt eltűnt, ezért mutatom az összes képet. Mivel elég sok foglalkozás volt, úgy játszottunk vele, hogy az osztályt csapatokra osztottam, a puzzle-t  ötösével borítékoltam és minden csapat kapott egyet-egyet. Így a csapatoknak csak azzal az 5 foglalkozással kellett dolgozniuk, ami az ő borítékukban lapult. Mondanom sem kell, nagyon élvezték a gyerekek a játékot.

FORRÁS





















Ennél a feladatlapnál egy asztalra tettem ki a foglalkozásokhoz tartozó kis képeket, és minden gyerek kapott egy-egy foglalkozást ábrázoló képet. Az volt a feladatuk, hogy menjenek ki az asztalhoz, és gyűjtsék be azokat a képeket, ami szerintük a kapott foglalkozású emberkéjükhez tartozik.

FORRÁS













Néhány egyszerű feladatlapot mutatnék még, melyek közül az egyiket az elsősök, a másikat a másodikosok oldották meg önállóan. Nyírás és ragasztás után akinek ideje volt, ki is színezhette a rajzokat.





Magyarosítottam is egy feladatlapot, mert kíváncsi voltam, hogy a januári ténykedésünk és az egész napos beszélgetések, tevékenykedések után vajon hányan ismerik fel a különböző foglalkozásokat. Ezt is mindenki önállóan oldotta meg a nap végén.


FORRÁS




Ezeket a képeket a felkészülés utáni napokban találtam, de mivel addigra minden feladatot kinyomtattam, már nem foglalkoztam vele, de a gépemre lementettem, mert jó lesz ez még máskor. Itt egy-egy foglalkozáshoz egy-egy szerszám, eszköz tartozik.
Mindent összevetve egy nagyon tartalmas nap kerekedett ki az egészből, és hála a szülőknek sokkal jobb lett, mint amire számítottunk. 




11 megjegyzés:

  1. When you have doubts about your law assignment writing or anything, talk to qualified experts of fullassignment. Get an instant and quick help at reasonable price for your commercial law homework help, law homework help

    VálaszTörlés
  2. Hi. Excellent Content! It also a good Post But I want to introduce you a best free software webiste. I found all my PC solution here. Please click the URL and enjoy free software you will be glad Comic Life CRACK

    VálaszTörlés
  3. This app is amazing because it has so many important functions. It's the best editor, recorder, and design software on the market. You should try it out.https://cracktrain.com/fl-studio-12-crack/

    VálaszTörlés
  4. I guess I am the only one who came here to share my very own experience. Guess what!? I am using my laptop for almost the past 2 years, but I had no idea of solving some basic issues. I do not know how to Crack Softwares Free Download But thankfully, I recently visited a website named crackedfine
    TeraCopy Pro Crack

    VálaszTörlés
  5. A very good blog post.
    https://crackbye.com/spyrix-free-keylogger-crack/

    VálaszTörlés
  6. I am just looking for an informative content and I just found your this awesome content. I really appreciate your efforts and please share more content/articles just like that.
    Visit W3Schools.com!

    VálaszTörlés
  7. Thank you for posting this great article. This is very useful at work.
    Stellar Repair For Photo

    VálaszTörlés
  8. I like this article. Don't worry, I'll pass this along to the appropriate people in our organization, and we'll see if it can be included in a future release. https://wellcrack.com/editplus-crack/

    VálaszTörlés
  9. great article man!
    https://crack-patch.net/toon-boom-harmony-crack/

    VálaszTörlés