2018. március 17., szombat

Feladatgenerálók: rejtvények

Többször előfordult már, hogy gondolkoznom kellett, milyen címet is adjak egy-egy bejegyzésnek, ami pontosan kifejezi, hogy miről is szól a poszt. Ilyenkor  mindig azok a fogalmazásórák jutottak az eszembe, amikor a címről tanultunk: A cím rövid, felkelti az érdeklődést, és utal a tartalomra. Hát, nem tudom, most sikerült-e kitalálnom a megfelelőt, de remélem a képek majd magukért beszélnek, és lejjebb görgetitek az egeret!


FORRÁS

Kicsit talán sután hangzik a cím, főleg azért mert már korábban is mutattam olyan oldalt, ahol néhány szó begépelésével 14 feladatot lehetett generálni. Ez az oldal azonban más. Bár itt is van szókereső, de ezekkel a generálókkal készült feladatok inkább tartoznak szerintem a rejtvények, mint a feladatlapok kategóriájába. 
A képek segítségével most csak a rejtvénytípusokat mutatom meg, a későbbiekben - ha igény van rá - majd egy képes használati útmutatót is készítek hozzájuk (már amelyiket kipróbáltam, ismerem), hátha könnyebben megy majd a használatuk.


SZÓKERESŐ

KERESZTREJTVÉNY

DUPLA REJTVÉNY

FRÁZISOK

BŰVÖS TÁBLA

LABIRINTUS

SZÓKIRAKÓ

KÓDFEJTŐ

BŰVÖS NÉGYZET

REJTETT ÜZENET

Ha felkeltettem az érdeklődéseteket, látogassatok el a forrásnál megjelölt oldatra, 
és készítsetek Ti is rejtvényeket! 

Jó játékot, jó tanulást!




2 megjegyzés:

  1. Köszönöm! El is készítettem a 4. osztályos lányomnak 3 féle feladatlapot. A száraz angol szótanulást remélem kiváltja. :) Nagyon örülök minden játékos tanulási lehetőségnek, amivel itthon is segíthetem. Nagyobb kedvvel ül neki az ilyen típusú gyakorló feladatoknak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen! :D Bizonyára tetszeni fog a lányodnak. Ajánlom figyelmedbe a többi feladatgenerálót is! Bár én most elsős-másodikos gyerekeket tanítok, ők is szívesebben fejtenek rejtvényt a tanulás helyett. Ők azt hiszik, csak játszanak. ;)

      Törlés