2018. március 21., szerda

Hímes tojások magyaros mintával

Általában ha hímes tojást készítünk, igyekszem valami különleges technikát kipróbálni, bár a kicsiknél néha örülök, ha egyszerűen csak kiszínezik, vagy mondjuk varázsfilctollal díszítik az alaklemez alapján megrajzolt tojásformákat. Nagyobb gyerekek esetében dolgoztunk már lehúzható üvegfestékkel (évekkel ezelőtt nagyon nagy divatja volt, a lányaimnak bespajzolt festékből még most is van egy kicsi), zsírkrétával és vízfestékkel kombinálva is. Különlegesebb volt a krepp papírral díszített megoldás, illetve a geometrikus alakzatok különböző színezéséből kialakult kép.

Tavaly, természetesen húsvét után láttam meg egy olyan ötletet, ahol magyaros motívumokkal, főleg virágmintával díszített tojásokat mutatott a készítő, a Piros Hungary megálmodója. 

FORRÁS


Tudtam, hogy nem kérdés: idén ezzel kezdjük a húsvéti kreatívkodást. Hétfőn rajzórára az eredetitől egy kicsit nagyobb méretben kinyomtattam a tojásokat, amiket a gyerekek kiszíneztek, majd színes kartonra ragasztottak. Cérna kell még bele, de remélem holnap végre a helyükre kerülnek, az ablakokba. 
Az óra elején kicsit beszélgettünk a húsvétról, majd megmutattam a színes tojásokat ábrázoló képeket, hogy mi is ilyet fogunk készíteni, mire az egyik kis elsősöm jelentkezett, és közölte, hogy ő tudja, mi a neve ezeknek a tojásoknak. Most már én is tudom, elárulom nektek is: Ezek bizony néptáncos tojások (ha még valaki nem tudta volna).

Ilyenek lettek a mi néptáncos tojásaink:


Ha nektek is tetszenek ezek a hímes tojások, látogassatok el a forrásnál megjelölt oldalra, és nyomtassátok ki a sablonokat!

Jó kreatívkodást!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése