2014. október 2., csütörtök

Új betűket tanulunk: m, t, s

Az elmúlt napokban táblai applikáció segítségével megtanultunk 3 újabb betűt: m, t, s. (Így már hatot ismerünk.) Többször írtam már a Játék tankönyvcsaládról (Meixner módszer), kár, hogy csak elsőben használhatjuk ezeket a könyveket. Nagyon jól működött 4 éve, és most is ez a tapasztalatom. Egy tanulóm van, aki nem tudja biztosan ezt a hat betűt, de én pozitívan állok hozzá. Remélem ő sem adja fel idő előtt. A többiek viszont nagyon lelkesek, és alig várják, hogy olvashassanak. Mindent elkövetek, hogy ez a lelkesedés ne hagyjon alább.
Természetesen a könyv és feladatlap mellé egyéb feladatokkal is készülök, hogy ne unatkozzanak, míg én a másodikosokkal foglalkozom. Ajánlottam a múltkor egy külföldi oldalt, ahol betűkben vannak kis képek. Most úgy alakult a helyzet, hogy nem tudtam használni az angol feladatlapot, így készítettem egy sajátot. A képeket a Google segítségével kerestem, valamint a korábban ajánlott színezős oldalakról vettem. Akkor minden képet kiszínezhettek, amiben hallották az adott hangot. Most csak azt a képet kell kiszínezniük, amelyiknél a szó elején hallják a tanult hangot.







Továbbra is folytatjuk az újságban és a feladatlapokon a betűkeresést. Több hasznos oldalt találtam hozzá.

FORRÁS


FORRÁS


FORRÁS


Ha pedig elfáradtak, egy színező mindig kéznél van. Eközben is tanulnak, csak nem sejtik.

FORRÁS


Szóval gőzerővel megy a munka. :))



2 megjegyzés:

  1. Nagyon köszi!! Szuper ötlet!! Egyre kisebb a szókincsük a gyerekeknek, alig találnak néha szavakat a betűkhöz!! Köszi az ötletet! Nagyon tetszik!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen. Örülök, hogy tetszik. :)
      Igen, sajnos, mi is ezt tapasztaljuk. Valahogy beszélni se nagyon tudnak. :(

      Törlés