2014. április 25., péntek

Elkészültünk: Anyák napi ajándékok 1.

Tegnap írtam egy bejegyzésben, hogy sziluett képet szeretnék készíteni a gyerekekkel anyák napjára. Ma sikeresen elkészültünk vele, illetve még egy képpel. A kolléganők ugyanis azt mondták, hogy szép, szép az elgondolás, de nem biztos, hogy mindenki felismeri benne a gyermekét, vagy unokáját. Így aztán készült egy ceruzarajzos kép, amit színes kartonra ragasztottunk, illetve lett egy sziluettje is mindenkinek. 

Az volt a tervem, hogy a gyerekek kinyírják a ceruzarajzos képet, és befestik feketére. De szót fogadva a kollégáknak, a rajzlapra kinyomtatott ceruzarajzot először sablonként meghasználtuk, és színes papírból lett kinyírva végül is a sziluett. A Lidl-ben begyűjtött dobozokból vágtam alapot mindenkinek, amire mintás csomagolópapírt ragasztottunk. Arra került a színes papírból kinyírt kép. 2 óra alatt készültünk el, de ha lett volna időm előre elkészíteni a kartont és a hullámpapírt 1 is elég lett volna rá.










 Mivel a környezetemben kevesen tudnak a blogos tevékenységemről, a szülők közül pedig senki, így bátran merem mutogatni. Már csak azért is, hogy ha valaki szeretne ilyet készíteni, lássa, hogy melyik szín a legtökéletesebb. Egyébként én a feketét javasoltam a gyerekeknek, de ők élve a szabad választás jogával, egyéb színeket is használtak. Mégis az a véleményem, látva a kész munkákat, hogy a fekete a nyerő. Persze a többi is jó, csak valahogy nekem azok tetszenek a legjobban.





Ugye milyen szépek? 

Nektek melyik tetszik a legjobban?



11 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Örülök, hogy te is szépnek találod őket. Köszi. :))

      Törlés
  2. Nagyon-nagyon jók lettek!!!!!Szerintem is a fekete a legjobb,de mindegyik tetszik!Nagyon ügyesek voltatok! :))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? Most tényleg nagyon ügyes volt mindenki, és akinek nem ment annyira, annak segítettek a többiek. :)))
      Jó kis csapat lettek, csak a fiúk magatartásával ne lenne annyi gond. :(

      Törlés
  3. Nagyon ügyes kis csapat. Az anyukák biztos boldogok lesznek!! ( Örülj, hogy a fiúk is odaülnek, az enyém hallani sem akar semmi kreatívkodásról, amit minden szülőin meg is kapok)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, valóban, nagyon ügyesek. Érdekes módon mindenki szeret kreatívkodni, ezzel fogom meg őket. Ha nincs házi, nem dolgozhatnak, hanem azt kell pótolni. Látnád azt a savanyú ábrázatot. :)) De érdekes módon a korábbi osztályaimnál sem volt ilyen gond.

      Törlés
  4. Mindig szerettem a sziluetteket...de valahogy az én diákjaim nem voltak oda érte, sajnos! Ezek nagyon jók lettek. Szerintem is a fekete az igazi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes, de én bármit viszek le, mindent nagy lelkesedéssel csinálnak. Köszi. Ugye, hogy a fekete? Pussssssz. :))

      Törlés
  5. Jelentem elkészítettük a lányokkal...
    Fantasztikusak lettek!
    Már régebben is nézegettem a sziluetteket, de most általad inspirálódva, végre belefogtunk!
    :)

    VálaszTörlés