2013. április 2., kedd

Különleges technikával készült képeslapok anyák napjára

Most, hogy véget ért a tavaszi szünet, újult erővel vethetjük bele magunkat az előttünk álló újabb kihívásokba. (Legalább is remélem.)

A következő nagy projekt, ami mindenki előtt áll, az az Anyák napja. Az idei ajándékötletek közül már mutattam egyet (itt), de szeretnék most közzétenni néhány egyszerű, de különleges módon készült alkotást. (A tavalyiakat itt, itt, meg itt, no meg itt találjátok.)

Emlék tavalyról


Tavaly találtam még a Youtube-on, aztán mikor a gépem tönkrement, nagyon sajnáltam, hogy ezek is odalettek. De jó barátunknak hála, nagyrészt sikerült megmenteni. Ezért gondoltam, hogy mielőtt újból gond lenne, gyorsan megosztom. Így ti is meg tudjátok nézni, és ha szükségem lesz rá, innen én is elő tudom venni. 
(Ami engem zavar némelyik felvételnél, az az időhúzás, bár biztos hasznos dolgokat mond a készítő, csak én nem értek egy mukkot sem.)


Hogyan lehet papírszalvétából képeslapot készíteni? Ha végignézitek a kisfilmet, megtudjátok. Ha nem is anyák napjára, de egy alkalommal bizonyára ki fogom próbálni ezt a technikát én is. Addig is ajánlom figyelmetekbe. (Ha valakinek ezen az oldalon nem jelenik meg, kattintson ide!)




A következő két kisfilmben körformák hajtogatásával készülnek a képeslapok. Annyira egyszerűek de mégis mutatósak, hogy ezekkel már egy elsős gyerek is elboldogul, a végeredmény pedig magáért beszél. (Itt is láthatjátok az egyiket.)





Ez a másik. (Itt is megnézhetitek.)




Ehhez a képeslaphoz eredetileg szalagokra van szükség, de szerintem papírcsíkok is megfelelnek. No meg szükség van néhány gombra is. (Akinek nem jelenik meg, katt ide!)



Végül aki a quilling technikát szereti, annak mutatok egy módot, hogyan lehet fésűvel szép szirmot, illetve a szirmokból virágokat készíteni. (Katt ide!)










15 megjegyzés:

  1. Kedves Icu! A virágaitok nagyon tetszenek! A kisfilmek valamiért nem jöttek most be...üres az oldal...gondolom a gépem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt vagyok! Hát a szalvétás vasalós ötlettől eldobom az agyam"!!! Mik vannak! Az ember nem is gondolkodik és adtál egy elképesztő ötletet ezzel! Ez nekem való volt! Sajgó végtaggal" D:))...de végig néztem! A többibe bekukkantottam, a szivecskés is aranyos, meg a körös" virág is egyszerű, de látványos!
      De ez a vasalós!!!! Ezen már tovább jár az agyam... Szuper vagy Icu! Mindig jókat mutatsz!!!!

      Törlés
    2. Úgy látszik, hogy csak a mobilomon és az iPad-omon nem jött be a videó, mert a rendes gépen látom! D:)) Csak ezt ritkán nyitom meg.
      Viszont már vettem is szalvétát a kreatív boltban! Ki kell, hogy próbáljam a vasalósat!!!

      Törlés
    3. A vasalósat én is ki fogom majd. Majd mondd el, neked hogy sikerült!

      Törlés
  2. Nagyon jó ötletek!
    Mondjuk, ez nem meglepő- itt indig csak ilyeneket találok!
    Üdv, Júlia

    VálaszTörlés
  3. Az utolsó előtti szívecskés képeslap nagyon tetszik. Azt biztosan el fogom készíteni! :}

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm-köszönöm-köszönöm!!!!Az utolsó fésűs videó a legjobb(szerintem!).Azt hittem én nem tudnék ilyen quilling technikás virágot készíteni,DE most már biztosan ki fogom próbálni:))))))Köszönöm a remek ötletet,persze a többi is nagyon tuti!!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon-nagyon köszönöm,mind végignéztem és az egyik ötlet jobb, mint a másik!!!:))) Örülök minden újdonságnak. Mégegyszer köszönöm!!!:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ha megoszthatom másokkal a talált kincseket. :))

      Törlés
  6. Végignéztem az előzőeket is, mind-mind nagyon jó ötlet. A kedvenc talán a palack-virág. Köszönöm őket, nagyon hasznosak!
    A versek is jók, nagy részével még nem is találkoztam. Ha esetleg még iskolában is dolgozni fogok (azért szeretnék), hasznosak lesznek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokat keresgélek, és ami nekem tetszik, igyekszem megosztani másokkal is. Örülök, ha segíthetek. :))

      Törlés