2013. február 12., kedd

Valentin napi ötletek tanórákra

Nagyon régóta foglalkoznak a külföldi oldalak a Valentin nappal. Számos ötletet láttam,  amiből szeretnék most egy csokorra valót átnyújtani nektek. Ha nem is mindet, de azért egy párat én is szeretnék az osztályommal kipróbálni, elkészíteni. Köszönet az ötletért minden feltöltőnek! 

A szófajok gyakorlásához készítettem ezt a kis feladatot. Ötlet innen, a szavakat és a hozzá tartozó színeket módosítottam, de felteszem az eredetit is.






Matematikához  ITT. találtam ezeket a jó kis színezős feladatokat. Az első a szorzótábla gyakorlására jó.
A szíveket ki kell vágni, majd az első játékos társa elé tesz két szívet, aki elvégzi a szorzást, és a táblán beszínezi az eredményt egy választott színnel. Utána kicserél egy szívet, és a társa szoroz, majd színez, egy másik színnel. Persze más szabályt is ki lehet találni. (Lehet, hogy nem is így van a lapon, csak én ezt silabizáltam ki belőle.)





Kisebbeknek jó ez a dobókockás színezős. Minden játékos kap egy feladatlapot. Két dobókockával dobnak, a számokat összeadják és színeznek. Győz, akinek először van egy teljes sor beszínezve.





Miközben a feladatok linkjét kerestem, ezt az egyszerű feladatot találtam, ugyanott. A szívekre bármilyen  feladatot lehet írni, így ezt bármelyik osztályban be lehet vetni Valentin nap tájékán.





Korábban már írtam dobókockás rajzolós, színezős figurákról. Most találtam ezt a kis bogarat, ami kapcsolódik a témához.

Forrás


Ezen az oldalon sok, elsősorban 4-5 éves gyerekeknek való feladatot találhattok, Valentin napi témához kapcsolódóan. 

FREE Valentines PreK Pack {This Reading Mama}




A vécéguriga az egyik kedvenc alapanyagom, mivel számos dolog készülhet belőle. Mit szóltok ehhez a bámulatos Ámorhoz? Itt lépésről lépésre láthatjátok az elkészítés menetét.




Boldog Valentin napot!



2 megjegyzés: