2013. február 18., hétfő

Képes napló 26.

Három hét telt el az utóbbi képes naplós bejegyzésem óta. Annyi sok dolgot kellett elintézni, hogy a rohangálások közepette vagy elszaladtam a szép dolgok mellett, vagy észrevettem, de nem volt kéznél a fényképezőgépem. 

Például a múlt héten több kiskertben láttam hóvirágot, az út szélén pedig vadárvácskát. Végre, mert már kicsit lehangolt a hó, meg a sár, főleg, amit a kutyánk hozott be a házba!
Az interneten azt olvastam a vadárvácskáról, hogy júniusban nyílik. Most akkor ez a hó alatt hibernálva lett, vagy összezavarodott? Holnap le is fényképezem, mert most zavarba jöttem. 


Persze én nem ennyit láttam.




Az elmúlt hetekben az idő is olyan volt, hogy titkon abban reménykedem, véget ért a tél, és már egyre több napsütés és élmény vár ránk. Valahogy szeretem a telet, de az a borult idő valahogy az én hangulatomra is rányomja a bélyegét.





A facebook-on találta a lányom azt a receptet, mely alapján ezt a gyönyörűséget készítette. Ez három hete volt, azóta többször sütött. Nagy kedvenc lett. A vicces az volt ezzel kapcsolatban, hogy másnap a menzán is ezt készítették, illetve a kisebbik barátja is ilyet hozott kóstolóba. Mondtam is a nekik, hogy kíváncsi vagyok, hány háztartásban készült azon a héten ez a finomság.






Mindig rácsodálkozok, hogy a természet mi mindenre képes. Mit szóltok ehhez a három tojáshoz? (Éppen tükörtojás készül.)






És ez a Valentin napi (majdnem) szív alakú krumpli hogy tetszik?






Éveken keresztül kísérletezgettem, hogyan, hová tudnám tenni a zöldségeimet, hogy kibírják csaffadás, fonnyadás nélkül tavaszig. Aztán kitaláltam: hagyom a földben. Most, hogy már jó az idő, szépen hajtja a leveleket is, így friss petrezselyem és sárgarépa, meg zöldje kerül a levesbe.







A blog ma ünnepli egyéves szülinapját. Két hete "elkaptam" a 100000. oldalmegjelenítést. Köszi, hogy ennyien benéztetek hozzám.







Két hete elkezdődött az egyetemen az újabb félév, így ismét beindult a vasárnapi főzési őrület. A sok finomság között elkészült a nagy kedvenc, de variáltunk a tölteléken. Így lett milánói szószos, kolbászos-hagymás-szalonnás és darált húsos is. Természetesen mind nagyon finom. Nem tudom, mikor fogunk ráunni.








Arról még nem írtam, hogy nagy tea kedvelő vagyok, így mindig több tea van itthon, mint amennyire szükség lenne. De ha meglátok egy akciót, nem tudok ellenállni. A gyógyteákért pedig a férjem van oda. Nem számoltam meg, de 30 csomag tea biztos van itthon, ha nem több. A múlt héten esténként gyakran teázgattam, háztartási keksszel mártogatva. (Kinek ismerős?) A házi készítésű zabkeksszel is finom volt.  







Szombaton annyira jó idő volt, kicsit több, mint 10 fok, így a nagyobbikkal felsétáltunk a hegyre. No meg a kutyánkkal. Szép látvány fogadott, tiszta volt az idő, messzire el lehetett látni. De azért azt mind a ketten megjegyeztük, hogy nyáron sokkal szebb ez a táj. A fényképeket elnézve most is gyönyörű.











Az iskolában is folyt a munka, tanultunk, játszottunk és kreatívkodtunk, ahogy már megszokhattátok tőlem. Külön bejegyzést nem akartam szánni nekik, de most megmutatom mi mindennel foglalkoztunk a már említetteken felül.  Itt írtam a hajtogatós állatokról, melyek közül mi ilyeneket készítettünk.










Valentin napon megoldottunk néhány játékos feladatot. Az ötleteket itt mutattam meg nektek. A gyerekek élvezték, én pedig örültem, hogy sikerült megint egy jó napot szerezni nekik.








Múlt pénteken mi is farsangoltunk, így ki merem jelenteni, hogy végleg elűztük a telet. Nálunk csak az alsósok öltöznek egyéni jelmezbe, a felsősök közös, jelmezes táncos produkcióval készülnek. A befutó idén a Gangnam Style lett. Vajon miért? 







Ma újabb hét kezdődött el, remélem több lesz benne a pozitív élmény, mint a negatív. Egy jó hír már van is rögtön: megérkeztek az első gólyák!




Vidám, szép hetet mindenkinek!









5 megjegyzés:

  1. Gratulálok a blog évfordulójához. Szeretem a bejegyzéseid. További ilyen lelkes munkát kívánok. Kissné Margó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Margó, már írtam akkor rögtön, csak most jöttem rá, hogy meg sem kaptad. :))

      Törlés
  2. Először "csak" a képeket nézegettem végig és bevallom a tojásoknál leragadtam, mert nem tudtam eldönteni, ki eszik ennyi tükörtojást, ráadásul értetlenkedtem is magamban, hogy miért csúsztak ennyire össze a sárgák!
    :)
    Aztán elolvastam...
    Szeretem ezeket a képes beszámolókat is tőled. Kívánok még sok blogszületésnapot neked, nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Utólag köszönöm neked is, de abban bízom, hogy te megkaptad az e-mail-eket is. :))

      Törlés
  3. Jó volt így egy nagy csokrot" kapni tőled...reggelinek különösen jó volt, mert adtál is ötletet! Jaj azok a hóvirágok...és a gólya! Remélem valóban jót jelentenek! Várom:))

    VálaszTörlés