2013. január 7., hétfő

Színezős naptár 2013.

Ma találtam ezt a jó kis naptárt, és mivel volt egy kis időm, gyorsan "magyarosítottam", de meghagytam az angolt is. A bolgár szavakat változtattam magyarra. (Legalábbis a fordító szerint bolgár nyelvű.) Az eredetit itt találjátok.  Köszönet érte az feltöltőnek.

A kivitelezésre kétféle ötletet ad. Én a második megoldást választottam, ahol minden lapon külön van a fa, és rajta a figurák.  (Az elsőnél egy fa van a rajzlapon, ez az alap, és pauszpapírra rajzolták a figurákat.) 

Bizonyára hasznos időtöltés a rajzok kiszínezése, közben lehet beszélgetni a hónapokról, napokról, stb. Matekból nálunk a jövő héten jön az idő mérése, ezt is be fogom vetni.


Az első lehetőség: pauszpapírral




A második variáció



És akkor jöjjön az, ahogy én átalakítottam:











































5 megjegyzés:

  1. Szia!

    Hát ezt nem hiszem el.:) Holnapi technika órára pont most gondolkodtam, hogy naptárt kéne gyártani velük. Már majdnem elvetettem, merthogy nem igazán találtam ötletet, ihletet, hogy hogyan is kéne, bele is férjen 45 percbe. Arra gondoltam ők rajzoljanak képet a hónapokhoz,de az nagyon sokáig tartana stb. stb. Erre ideülök és máris megvan a holnapi órai munkadarabunk. Köszönöm, köszönöm, köszönöm és köszönöm. puszi: Zsuzsi

    VálaszTörlés
  2. Nagyon köszi!
    Már megvan nálam is az ötlet, hogyan használom fel: havonta adom majd nekik a környezetismeret füzetükbe ragasztva!

    VálaszTörlés
  3. nagyon aranyos a naptár terved. Holnap én is elkezdem az osztályommal - köszi

    VálaszTörlés