2013. január 14., hétfő

Képes napló 24.

Az elmúlt két hét számomra az "új élet" kezdetét jelentette.
Írtam már arról, hogy a nagyobbik lányomtól karácsonyra egy inspirációs naplót kaptam. Az életem azóta megpróbálom aszerint élni. Nem is gondolnátok, milyen nehéz. Persze nem a szó szoros értelmében nehéz, hanem abban, hogy magamra kell figyelnem, magammal kell törődnöm. Ez eddig nem volt jellemző rám. Például, ha megkérdeznétek tőlem, hogy mire költenék el 1000 Ft-ot, kapásból mondanám: akrilfesték, lamináló fólia, levonó, nyomda, stb. Az, hogy esetleg kézkrémet vagy körömlakkot vegyek, eszembe sem jutna.De... Mivel az inspirációs napló tartalmaz egy "5 perc ÉN" részt, amit csak nekem talált ki a lányom, kénytelen vagyok magamra szánni ezeket az "5 perceket". Így az elmúlt két hét is erről szólt már, és az előttem álló év is erről fog szólni. 

Első lépésként megvettem a szükséges anyagokat, szereket (jó kifejezés ez?) a nagyobbik irányításával, mert ő járatosabb ezekben a dolgokban. Csupa természetes, tartósító vagy bármi mentes holmit vásároltunk össze. Majd készítettünk egy listát, hogy mit mi után kell fölkenni, és hetente hányszor. (Néha kimarad a tonik, vagy éppen az éjszakai  hidratálókrémet felejtem el este, de tanulok.)
És akkor jöjjön néhány ötlet az "5 perc ÉN"-ből:

Ahhoz, hogy arcunk mindig üde és friss legyen, fontos, hogy bőrünket megfelelően ápoljuk és tápláljuk. A szépségprogramot ezért egy kényeztető arckezeléssel kezdjük. Első lépésben arcradírral távolítsd el az elhalt bőrréteget, majd második lépésben vigyél fel az arcodra egy kényeztető maszkot. Ezt a műveletet nyugodtan elvégezheted akár az esti film nézése közben is.

Kapcsold be a TV-t, vagy a rádiót és énekeld el jó hangosan az aktuális számot. Meglátod majd, mennyire feltöltődsz egy kis énekléstől.

Az igényes megjelenés alapfeltétele az ápolt, egészséges köröm, ezért ma ezt a területet fogjuk megcélozni. Áztasd 1-2 percig meleg vízben a kezeidet, majd óvatosan told hátra a körömágybőrt, így optikailag máris sokkal hosszabbnak tűnnek a körmeid. Ezt követően már csak annyi a dolgod, hogy bármilyen növényi olajjal (legjobb az olívaolaj) masszírozd meg a körmeidet és a körömágybőrt. 

Minden napra van 3 mondat, amit be kell(ene) fejeznem. Na ez is sokkal nehezebb, mit első olvasásra. Nem tudom, hogy én, mint anya, vagy én, mint a tanító néni fejezzem be. Van, amikor se így, se úgy nem sikerül.
A nap gondolata is "rám van szabva". Minden reggel meg is mosolygom, amikor elolvasom. 
Ilyenek vannak:

Nem vagyok hirtelen haragú. Csak gyorsan reagálok a dolgokra.
Ha nem tudsz dönteni, dobj fel egy érmét. Amint a levegőbe repül, rögtön rájössz, melyik oldalnak szurkolsz.

Ha véghezviszed a lehetetlent, a főnököd felveszi a napi teendőid közé.
Hiába nagy a szíved, ha másoknak kicsi az agyuk.

A bajnokok is voltak kezdők, csak ők nem adták fel.Este pedig próbálom befejezni a már előbb említett mondatokat. Az elmúlt két hét mondatai között ilyenek voltak, többek között: 
Ma azon nevettem, hogy... 
Ma határoztam el, hogy

Ma átrendezem
Szinte bármire kapható lennék, ha

Ma megfigyeltem, hogy … pont olyan, mint
Ma az esett a legjobban, hogy
A mai napba nem illett az, hogy

Ma semmiképpen sem fogok
Ma a legjobban az esett, hogy
Ha ma kellene megírnom az önéletrajzomat, ez lenne a címe

Ti be tudjátok fejezni ezeket a mondatokat? Vagy esetleg komoly gondolkodás előzi meg némelyiket?Ami ezen felül történt még az elmúlt két hétben:

2013. január 01. 
Ma azon nevettem, hogy... 
A tévében megnéztük a Kutyahideg című filmet. Nagyon tetszett, még egy párszor biztosan meg fogom nézni.
Fogadtam a lányommal a filmmel kapcsolatban. (Ki megy vissza a kutyákért?) A sógorom is fogadott velem (15 palacsintába), amit végül elveszített. Mikor kiderült, hogy én győztem, próbálta megmagyarázni, hogy miért is nem vesztett. Nem sikerült. A palacsinta finom volt.Jan. 04.
Ma az esett a legjobban, hogy...
Ebédeltettem a menzán, ahol székelykáposzta volt a második. A gyerekek nem nagyon akarták enni, mire megjegyeztem, hogy én szívesen megenném. Az egyik tanítványom felajánlotta a sajátját, mert ő úgysem szereti. Persze nem fogadtam el, de jól esett, hogy ilyen jószívű. (Ő akar banánt is venni nekem, ha egyszer sok pénze lesz.)

Forrás:GoogleEttetek már epres tejszínt? Múlt héten láttam a Tesco-ban, és felidézte a gimnáziumi éveimet, amikor epres-tejszínes gofrit vettünk Féltem, hogy túl aromás, vagy túl édes lesz, de tökéletes volt.  A hétvégén háromszor is sütöttem, annyira ízlett mindenkinek.


Végre nálunk is esett a hó! Imádom! Persze azt nem szeretem, hogy a kutyánk miatt naponta ötször kell követ törölni. De elviselem a havas táj szépsége miatt.

A képek forrása: a lányomJa, és mivel az újév első napján megnyertem a fogadást, egész évben szerencsés leszek. No meg gazdag, mert kivételesen lencsét is ettem. De jó!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése