2017. január 29., vasárnap

Szívószálas papírelefánt és társai

Gondolkoztam, milyen címet adjak ennek a kis bejegyzésnek, ami felkeltheti az érdeklődéseteket, és érdemesnek tartjátok, hogy megnézzétek. Ez a szívószálas elefánt talán jó lesz.
Nem tudom, mondtam-e már, hogy az ötletelésbe néha a lányaim is besegítenek azzal, hogy ha látnak valami cuki kis dolgot, azt Facebook-on átküldik nekem. Ilyen ötlet ez a mostani is. A héten azért nem Kínához kapcsolódó dolgot készítettünk, mert ezt a kis játékot szerettem volna elkészíteni az osztályommal. Az elefánt révén kapcsoltam a múlt heti indiai témához. Aztán volt, aki elefántot, volt aki bálnát készített.

Mivel ide nem tudtam az elkészítését bemutató videót betenni, a Facebook-os oldalon osztottam meg. IDE kattintva megnézhetitek.

A gyerekeknek nagyon tetszett az ötlet, nagy lelkesedéssel készítették a figurákat. Azt viszont nem tudom, hogy milyen labdát kellene használnunk, hogy úgy pörögjön, mint ahogy a kisfilmben látszik.






Mivel sablon nem volt hozzá, a filmet megállítva készítettem egy képet a bálnáról, illetve ITT találtam egy aranyos elefántot, amit sablonként használtam. Az elefánt lábánál ugyanúgy ráhagytunk kb 1 cm-t az összeragasztáshoz, mint ami a bálnánál látszódik.






Ha tetszik az ötlet, készítsétek el Ti is!

Jó kreatívkodást!




2 megjegyzés:

  1. Szia! Mi ping pong labdával próbáltuk és többszöri próbálkozás után rájöttem, hogy ha a szívószál "sörtéi" nem túl hosszúak és vékonyak, akkor megtartják és szépen pörög.
    Üdvözlettel, Anita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is azzal kezdtük, de nem jött össze se vastagabb, se vékonyabb sörtékkel. :( Lehet, hogy függ a pingponglabda minőségétől is? Megpróbálom még egyszer. Köszi, hogy megírtad. :)

      Törlés