2015. december 13., vasárnap

Angyalka legyezőhajtással

A hétfői napra terveztem, hogy legyezőhajtással készítünk majd egy angyalkát, amivel a termünket díszítjük, de kaptunk egy fenyőfát, így át kellett variálnom az előzetes tervemet. Az előző bejegyzésben mutatott karácsonyfadísz készítése annyira fellelkesítette a gyerekeket, hogy gyorsan hajtogattunk még egy angyalkát is. Ez sem tartott tovább 10 percnél. 

Bizonyára sokan ismeritek ezt a fajta angyalkát, én tavaly találkoztam vele, csak időhiány miatt nem készült el. Viszont annyira egyszerű, hogy az idén ott szerepelt a képzeletbeli listámon. 

Két darab téglalap, vagy négyzet alakú papír kell hozzá, amit legyezőhajtással meghajtunk. Én karácsonyi csomagolópapírt nyírtam fel négyzet alakúra, de fehér írólapból is szépen mutat.

Miután készen vagyunk a hajtogatással, lehajtjuk a papírokat az egyharmadánál vagy egynegyedénél, így alakítva ki a kezeket. A kezeket a testhez, a két fél testet egymáshoz ragasztjuk. Ezután egy körlapot nyírunk a fejnek, amit ráragasztunk a testre. Ha kisebb papírból készítjük, ez is lehet karácsonyfadísz. (Csak én a papírt már korábban előkészítettem.)








Ha tetszik az ötlet, készítsétek el ti is! Jó kreatívkodást, boldog adventi készülődést!


2 megjegyzés: