2015. december 4., péntek

"Jócselekedeteink" fal

A héten levelet kaptak a gyerekek a Mikulástól, amire válaszolniuk is kellett. Arra kértem őket, hogy ne csak a kívánságaikat írják le, hanem azt is hogy ŐK, kit, mivel ajándékoznának meg. Ez az ember lehet családtag, ismerős, vagy akár ismeretlen személy is. Elmagyaráztam, hogy olyan dolgokra gondolok, ami nem kerül pénzbe, de örömet szereznek vele valakinek.

Aztán persze kiderült amire számítottam: kérni tudnak, szeretnek kapni, de adni nem. Vagy nem is tudják, hogy nem csak olyan dolgot lehet adni ami pénzbe kerül. De ahogy ezt így végiggondoltam, ki is pattant egy újabb ötlet a fejemből.


Mindenki kapott egy füzetet, amibe gyűjtheti az ötleteit, illetve feljegyezheti, hogy kinek, mikor, hogyan szerzett örömet. Reggelente aztán felolvassák, illetve egy kis fenyődíszre felírják, ami felkerül a karton fenyőfánkra.

Ma volt a 3. nap, de érdekes módon van olyan tanuló, aki még nem cselekedett semmi jót, vagy legalábbis nem tud róla, nem emlékszik rá. Ezt is tanulni kell. Remélem azért mire eljön a téli szünet, zsúfolásig megtelik majd a fal.

2 megjegyzés: