2015. április 28., kedd

Mondatfajták gyakorlásához a Barátaink képei

Három éve, az egyik bejegyzésben leírtam a mondatfajták tanításának menetét, amit egy régi Tanító újságban találtam, és amit azóta is alkalmazok. Az idén úgy gondoltam, hogy épp itt az ideje, hogy egy kicsit felfrissítsem ezeket a rajzokat. Átlátszó papírra átmásoltam őket, filctollal áthúztam, majd beszkenneltem, végül a Paint-ben kiszíneztem.

Aztán úgy jártam én is, mint Tolnay Gyuláné, aki a programfalhoz maga készítette rajzokat nem cserélte le a nyomdában készült változattal. Szóval hiába ez is az én munkám, a kézzel rajzolt, zsírkrétával színezett figurákhoz jobban kötődök, mint az újakhoz. (Lehet, ha több időm van, és alaposabban kidolgozom a képeket, nem idegenkednék tőlük annyira.) Most, hogy van ilyen is, olyan is, szívesen megosztom veletek. Használja kinek melyik tetszik.


Mindentudó Tóbiás (kijelentő mondat)




Közömbös Kázmér (kijelentő mondat)





Kíváncsi Kati (kérdő mondat)



Lelkendező Lenke (felkiáltó mondat)




Sopánkodó Sára (felkiáltó mondat)



Akarnok Aladár (felszólító mondat)




Sóvárgó Samu (óhajtó mondat)



Jó játékot, jó tanulást!



2 megjegyzés:

  1. Megkaphatnám world-ben a Barátok képeit?
    Köszönöm,Kiss Andrea
    kissandrea456@gmail.com

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Andrea!
      Itt az oldalon jobb egérgombbal kattints az egyik képre! Válaszd ki a Kép másolása parancsot! Nyiss meg egy Wordot! Ott válaszd ki a Beillesztés ikont a menüszalagon, illetve, ha itt is jobb egér gombbal rákattintasz az üres lapra, kiválaszthatod a beillesztés parancsot. A képet kedvedre nagyíthatod, ha szükséges. Remélem, nem gond, hogy tegeztelek :)

      Törlés