2014. május 15., csütörtök

Az emberi testről tanulunk 2.

Pontosabban fogalmazva: tanultunk. Ugyanis befejeztük ezt a témát, és egy másikra tértünk át. Korábban mutattam néhány ötletet, és most már elmondhatom, hogy néhányat nekünk is sikerült megvalósítanunk. Volt, amit egy az egyben átvettünk ...
ilyen az összehajtható emberi test, ...






... a csontváz, és a belső szervek...




... és volt, amit másképp készítettünk el. Ez nem más volt, mint a minikönyv.

Sajnos sem időm, sem kedvem nem volt küszködni az eredeti ötlettel, mert első próbálkozásként nem jött össze. (Persze megint az angol tudásom, pontosabban a nem tudásom volt az akadály). 

Két éve mutattam, hogy hogyan lehet egy papírból 8 oldalas minikönyvet készíteni. Szóval most ezt az ötletet vettem elő, és készítettük el a kis könyvecskét. Az eredeti könyv képeit használtuk fel hozzá (lekicsinyítve), és minden kép alá egy-egy mondatban odaírtuk, hogy annak a bizonyos szervnek mi a feladata.




(A könyvvel kapcsolatban azt jegyezném még meg, csak így zárójelben, hogy olyan papírt is használhatunk, amelynek egyik oldala használt, mivel a hajtásnál ez belülre kerül. Ezek is ilyen papírból készültek.)

Szilvia jóvoltából egy "Szervrendszerek társasjáték" boldog tulajdonosa lettem, amit némi változtatás után majd az év végi ismétlésnél fogok használni. Csak játszunk, és közben tanulunk. Egyszerű a képlet igaz? 


 Köszi szépen Szilvi még egyszer! :)) 



Marchello pedig egy olyan oldalt ajánlott figyelmembe, ahol sokkal élethűbb csontváz található, mint amit én mutattam. Majd legközelebb ezt használom. Köszi Marchello! :))

Forrás


Végül pedig egy külföldi oldalon találtam azt a feladatlapot, amit magyarosítottam, illetve kicseréltem néhány képet. Kíváncsi voltam, hogy ki jegyezte meg azokat a dolgokat amiről tanultunk és amiről pluszban esett szó az órákon. (2 gyerek cserélt fel két szervet, a többieké hibátlan volt! És azt is tudják, hogy mi a szerepük. Nagyon elégedett vagyok most velük.) 

Forrás





A tankönyv egyik szókeresős feladata alapján 20 kérdést kellett írni a tanulóknak (házi feladat volt), amiből néhányat meg is beszéltünk. Az év végi ismétlésnél fogok a többiből válogatni. Volt ugyanis jó néhány ötletes kérdés.



Kíváncsi vagyok, hogy Ti elkészítettétek-e valamelyiket. 
Örülnék, ha megírnátok.



4 megjegyzés:

  1. Köszi az újabb ötleteket! Az év végi doga előtt mi is megcsináljuk a feladatokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen. Örülök, hogy jónak tartod. :))

      Törlés
  2. Szia Tudnál sablont adni az emberhez? Mert az alakot még elkészítem, de a benne levő szervek berajzolása nekem nehézséget jelent, és a pinteresten is csak kis méretben találtam, amit ha nagyítok, teljesen elmosódik az egész rajz... Köszönöm előre is..Teca

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Teca!
      Az előző - Az emberi testről tanulunk 1. - bejegyzésben a forrás szavakra kattintva juthatsz el azokra az oldalakra, ahol a sablonok találhatók. Remélem sikerül.

      http://sucika67.blogspot.hu/2014/04/az-emberi-testrol-tanulunk.html

      Törlés