2013. november 23., szombat

"Last minute" adventi naptárak

Elkezdtem, elkezdtük. Mármint a készülődést a karácsonyra.
Mivel a kreatív szakkör két csoporttal működik, úgy döntöttem, már a héten elkezdjük a karácsonyi előkészületeket. Vásárolhattam egy kis anyagot, így szeretnék még különlegesebb dolgokat alkotni, bár számomra a legnagyobb élmény az, amikor a semmiből hozunk létre valamit.


Jack-angel
Forrás

Mivel a vécéguriga amúgy is nagy kedvencem, és találtam egy nagyon aranyos kis angyalkát, (korábban már mutattam is,) ezt készítettük el a kicsikkel. Annyira tetszik, hogy lehet, nem variálok, és ez lesz a nagyobbak adventi naptára is. Annyit változtattam, hogy mi írólappal tekertük be a gurit a festés helyett, és mozgó szemeket kapott, amitől nagyon cuki lett. Szerintem.










Az osztályommal is fogunk készíteni, náluk sem tudtam dönteni. Ezért megmutattam a lehetőséget, hogy ők válasszanak. Aztán közöltem, hogy mindenki azt készítheti majd el, amelyiket választotta. Legyen ez az utolsó advent ilyen! Tele még több élménnyel, mint a korábbi években!

Mivel a Google és a Pinterest segítségével bárki találhat bármilyen és bármennyi adventi naptárat, nem is mutogatom a többit előre, csak majd ha kész lesz a miénk. 


Viszont találtam "Last minute" adventi naptárakat, és gondoltam ezt azért megosztom.
Tudom, hogy még bőven van idő, de akinek végül nem férne bele, hogy legyártson 24 figurát, találtam néhány jó ötletet. Biztos van több is, de nekem annyira tetszenek ezek, hogy gondoltam, megmutatom. Innen lehet kinyomtatni ezeket az aranyos kis manókat, amit aztán papír-vagy műanyagpohárra ragasztva egykettőre elkészíthetjük adventi naptárunkat.




Ez a másik, ami nem is egy, hanem rögtön 6 ötlet, 6 év alatt megvalósítva, vagy most, egyszerre. Ki hogy gondolja. Ahogy a rajzon is látszódik, ez csokikra készült, én viszont el tudom képzelni vécégurigából. Persze ha nekem kellene az osztállyal elkészíteni, nem az egyszerűbb utat választanám, kinyomtatva, hanem színes papírból elkészítve.





Végül ezeket a hajtogatott hóembereket szeretném megmutatni. Kinyomtatjuk, hajtogatjuk és ragasztjuk. Mondjuk talán ez a legmacerásabb, de hátha valakinek éppen ez tetszik majd meg. 


Forrás


Jó készülődést!




2 megjegyzés:

  1. Mind nagyon tetszik,nekem is nehezen megy a választás!Pedig ideje lenne nekilátni,mert az idő rohan,én meg csak azt veszem majd észre,hogy már megint az utolsó pillanatban vagyok...:))Köszi az ötleteket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek elfoglalt szülőknek, pedagógusoknak tökéletesek. Igen, igen, az idő nagyon rohan, éppen ezért én már el is kezdtem a karácsonyi ajándékok készítését. :))

      Törlés