2012. december 21., péntek

Kocsonya, ahogy én készítem

Tudom, hogy sok jó bevált kocsonyarecept kering a világhálón, de az enyém már készen van, és tuti, hogy zselatin nélkül is kocsonya lett belőle. Az idén valahogy ipari méretűre sikeredett, de garantáltan el fog fogyni. 4 kg volt hozzá a bőr és a csülök, illetve került bele egy kis húsos csont is. A recept az anyósom érdeme.

Hozzávalók: 1 kg kocsonyának való hús, 3,5 l víz, 3 fej fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1-1 szál sárgarépa, petrezselyem. 1 fej karalábé, 1 kávéskanál szemesbors, köménymag, só, delikát.
Legalább 6 órát kell főzni, forrástól számítva, nagyon lassan, fedő alatt. (Éppen hogy látszódjon, hogy fő.) Leszűrjük, vízben kihűtjük, a zsírját leszedjük, 1,5-2 dl hideg vizet öntök rá (attól tisztul). 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése