2012. február 23., csütörtök

Magatartás értékelése


Aki alsó tagozatos gyerekeket tanít, az biztosan tudja, hogy el kell őket varázsolni, és akkor mindent meg lehet valósítani, amit a tanterv előír. Ezzel eddig nekem sem volt gondom, mert kellő motivációval mindig sikerült elérnem.
A tanulók magatartásával viszont soha nem volt annyi gondom, mint a mostani osztályomnál. Mivel sok a fiú, kicsit nagyobb a rendetlenkedés, több a verekedés, árulkodás, stb.  Tavaly februárban jöttek elő a gondok Sokáig gondolkodtam, hogy mivel is tudnám őket megfogni, mivel fekete pontot nem akartam adni.

A dicsérő kártyákat hamar megunták, ezért kitaláltam, hogy mivel úgyis húsvét közeleg rajzoltam mindenkinek egy tálkát, és arra nyomdáztam minden nap egy húsvéti tojást, ha elégedett voltam a magatartásával. Az ötlet bevált.
Húsvét után virágot és katicabogarakat készítettem, (a katicákat a neten találtam) a pöttyöket színezték a gyerekek, ha megérdemelték. (Sajnos nem tettem el a prototípust. )

Az idén lapra készítettem el a katicákat, és ott színeztünk Jó is volt, de mostanra megunták. Ezért most egy dicsőségtáblát készítettem. Erre havonta fog felkerülni annak a tanulónak a fényképe, aki abban a hónapban a leg... volt, de nemcsak magatartásban, hanem a tantárgyakon belül is. Izgatottan várom, kiknek a fényképe kerül fel a jövő héten.És íme a februári eredmény:
11 megjegyzés:

 1. szuper ötlet, grat!!!

  VálaszTörlés
 2. remek ötletek, köszii!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, ha tudtam ötletet adni. :))

   Törlés
 3. ezeket a kis képeket te készítetted vagy honna ehetne beszerezni? nagyon tetszik az ötlet :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszik. Egy külföldi oldalon találtam a képeket, amiből kitöröltem az angol szavakat, és próbáltam valami ötletes magyar megfelelőt találni. Sajnos nem jegyeztem fel a forrást.

   Törlés
 4. Nekem is nagyon tetszik az ötlet. Eltudnád küldeni a képeket emailben
  vitahajnal@gmail.com
  Hálás köszönet!!!

  VálaszTörlés
 5. Kedves Sucika, nagyon tetszik a dicsőségtáblád, szeretném én ezzel motiválni a tanulóimat, el tudnád küldeni a képeket ímélben? vikatus@gmail.com

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnos ez a régi gépemen volt, ami tönkrement. Esetleg az iskolában előkeresem a kész képeket és beszkennelem. Amint kész vagyok vele, elküldöm.

   Törlés
 6. Kedves Sucika! Nekem is nagyon tetszik az ötleted, szeretném én is elkérni a képeket , ha lehetséges! Előre is nagyon szépen köszönöm! kntrbarbara@freemail.hu

  VálaszTörlés
 7. Kedves Sacika!Én is hasonló cipőben járok.Ezért is örültem meg amikor rábukkantam erre a kiváló ötletre.Én is szeretném elkérnia képeket.Előre is köszönöm! (zelicedit@gmail.com)

  VálaszTörlés