2015. február 22., vasárnap

Farsangra hangolódva: bohócok

Mielőtt bárki is megjegyezné, hogy már elmúlt, szólok előre, hogy én is tudom. Iskolánkban azonban az elmúlt hetekben annyi egyéb program volt, hogy nem tudtunk neki helyet szorítani. Így az idén valószínűleg mi leszünk az utolsók akik a jövő héten elűzzük a telet. (Ha még eddig nem sikerült volna.) Éppen ezért ehhez igazítottam a technika -és rajzórák anyagát is. 
A Krokotak-on találtam már régebben azt az egyszerű kis bohócfigurát, amit színezés után nyírunk, majd kezeit, lábait feltekerve kapjuk meg a végleges formáját. Annyira régen volt, hogy alig tudtam előkeresni, de végül meglett. Mutatom is, mert ugye farsang lesz jövőre is.

Forrás


Nem sok kép készült, mivel segédkeznem kellett, így a fázisfotózás elmaradt, sőt a csoportkép is. A nagy kapkodásban ez csak akkor jutott eszembe, miután már a helyükre kerültek a bohócok. Jutott belőlük a lámpákra és az ablakokba is.




 





Technika órán is bohócok készültek, sajtosdoboz és némi karton segítségével. Sablon alapján készült a kalap, az orr és a haj. Szerettem volna óra végére elkészülni, ezért úgy döntöttem, a szemeket és a szájat zsírkrétával rajzolják meg a gyerekek. Így épp időben lett kész mindenki.
Amikor az órára készültem, annyira biztos voltam, hogy emlékezni fogok a forrásra, hogy szokásomtól eltérően nem mentettem el, hiszen rögtön meg akartam veletek osztani. Aztán nem így lett. Egész héten annyi sok elfoglaltságom volt, hogy csúszott a bejegyzés írása. Nem akartam viszont más tollával ékeskedni, így némi idő ráfordításával (Kb másfél óra) sikerült visszakeresnem azt az oldalt, ahol én rátaláltam. Tanulság: mindig, mindent el kell menteni!!! Aztán legfeljebb a sok felhalmozott dolog között elfelejtkezünk róla.


Forrás



Itt könnyebb dolgom volt, így miután kiosztottam a sablont és a kartonokat, kedvemre fotózhattam. 










A jövő hétre maradtak még az "ajáncok"(értsd:álarcok), már csak azért, hogy egy kis tanítványomnak is a kedvében járjak. Illetve a terembe is szeretnék még egy két vidám bohócot készíteni, melyhez a Pinteresten találtam az ötleteket. 

Forrás


Forrás




4 megjegyzés:

  1. Egy percig se izgulj kedves Icu,nálunk a bölcsiben sem volt még farsang...sokan betegek voltak,így mi is jövő héten "bulizunk" a kicsikkel :)
    A bohócok mind nagyon ötletesek,a gyerekek pedig nagyon ügyesek!Persze,ha ilyen szuper a tanító néni,nem is csoda... :))))
    Gratulálok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Gyereketető csoportban azon vannak fennakadva, hogy már nagyböjt van. A sok vallásos ember, jól beletapostok akkor ti is a lelkivilágukba. Amúgy köszi a kedves szavakat. :)) Puszi.

      Törlés
  2. Bizony telet búcsúztatni sosincs későn! :))) A keresztények meg csak böjtöljenek fanyalgó képpel!
    Pont ilyen gurigás bohóc volt most a Tappancs végén és én pont olyan bohócfejeket gyártottam farsangi dekorációnak, amilyeneket a 7. képen mutatsz! :D Nahát!!! :)
    Ügyesednek a gyerekeid, jó mulatozást a jövő hétre!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó olvasni, hogy te sem botránkoztál meg, hogy nagyböjtben farsangolunk. Nem mindenki tartotta helyénvalónak. :(
      Hasonló az ízlésünk. :)

      Törlés