2015. január 24., szombat

Hóemberből sosem elég - kreatív ötletek

Az elmúlt időszakban nem volt időm írni az osztályunkban folyó dolgokról, aminek több oka is volt. Elég, ha csak annyit mondok, félév. Felmérés, felmérés, felmérés, szorozva kettővel. Szöveges értékelés, írás, nyírás, ragasztás. Beszámolók, projektek lebonyolítása, .... nem sorolom tovább.
Most, hogy túl vagyunk az egészen, gondoltam, épp itt az ideje, hogy dióhéjban elmondjam, hogyan telt az elmúlt néhány hét, és megmutassak néhány ötletet. 
Ahogy visszajöttünk a téli szünetről, nálunk is esett egy kis hó. Végre! Így minden testnevelés órát az udvaron töltöttünk a gyerekek nagy örömére, ahol kedvükre hógolyózhattak, csúszkálhattak, vagy hóembert építhettek. De előkerült a hóember, mint téma technika illetve rajzórákon, sőt még matekon is.





Korábban már írtam arról, hogy egy ötletet csak egyszer szoktam megvalósítani, hiszen annyi sok van, és én szeretem az újdonságokat. Korábbi osztályom viszont annyira szerette a dobj és rajzolj témájú feladatokat hogy úgy gondoltam, szakítva az eddigi hagyományokkal ezt újra elkészítjük.(Itt találjátok a korábbi bejegyzést.)
Mondanom sem kell, nagyon élvezték a rajzolást, mivel mindenkinek sikerült egy olyan különleges hóembert rajzolnia, ami amúgy eszébe sem jutott volna. Ugyanakkor sok olyan feladatom van, aminél a dobókocka játssza a főszerepet, így alkalom nyílt az efféle "játék" menetének a megismerésére.

Forrás







Már a héten szerettem volna elkészíteni ezt a tojástartós hóembert, de olyan sokan hiányoztak, hogy inkább megvárom vele a jövő hetet, és ezzel talán be is fejezem a hóemberes projektet.


Forrás


Ami még nagyon tetszik:
Forrás

Forrás


Forrás


Ennél a kettőnél a rajzolás lépéseit külön képek mutatják, így mindenkinél garantált a siker.


Forrás


Forrás



Ha valamelyik megtetszett, készítsétek el ti is!

Jó kreatívkodást!




2 megjegyzés:

  1. Egyszeri vagyok én is. :) És januárban hóemberfan, ezért köszi az ötleteket.
    A Roll a Snowmenes ötletet néhány hete megcsináltuk a másodikosokkal, napokig odáig voltak érte. Eszembe jutott, hogy nálad láttam először tavaly... most a Tappancsban is ajánlják. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hittem, hogy csak az én mániám ez. :) Örülök, ha használni tudjátok az ötleteket. Az enyémek is szeretik, mindegy, mit kell csinálni, csak játsszanak. Olvasni is fogunk majd így. :)) A Tappancs Pedagógus mellékletébe egyszer konkrétan az én munkámat tették be, csak szokásukhoz híven a forrást nem tüntették fel. Az asztalterítő volt ismerős. :))

      Törlés