2014. november 27., csütörtök

Hogyan rajzoljunk Mikulást?

Gőzerővel beindult nálunk is a Mikulásvárás illetve a karácsonyi készülődés. Bár nagyon sok egyéb teendőnk is van (teszt, egyéni fejlesztés, úszás, próba), azért arra megpróbálok odafigyelni, hogy mindenre jusson egy kis idő. 
A Mikuláshoz közeledve természetes, hogy Mikulásokat rajzolunk, amivel aztán majd a termet díszítjük.
Tavaly a negyedikesekkel egy kicsit bonyolultabbat készítettünk (ITT megtaláljátok), most viszont egy olyat kellett keresnem, ami nem okoz gondot a kis elsőseimnek sem. Sikerült is találnom a Krokotak-on egy könnyen kivitelezhető megoldást. 10 perc sem szükséges az elkészítéséhez, így akik elrontották elsőre, bőven belefért az idejükbe egy második készítése. Sajnos az "egyéb elfoglaltság" miatt nem rajzolt mindenki, de holnap bepótoljuk, hogy mindenki Mikulása ott legyen majd a falon, hogy lássa a jövő héten, ha eljön hozzánk a nagyszakállú. (Remélem addigra a kis betegeink is meggyógyulnak!)

Forrás










A jövő hétre tervezem még a Mikulás segítőinek, a manóknak és a rénszarvasoknak az elkészítését. Ehhez is találtam egyszerű megoldásokat, majd kiderül, melyik lesz a végleges. (Vagy esetleg találok valami mást.)


Forrás


Forrás



Jó kreatívkodást!


5 megjegyzés:

  1. :) Mind nagyon jó,nagyon ügyesek vagytok!

    VálaszTörlés
  2. Bízz a gyerekekben, szerintem maguktól is tudtak volna rajzolni, hiszen van már élményük a piros sapkás, nagyszakállúról. Mégis mindegyik kisgyermeké más és más lett, ez a legszebb benne!!!:)))
    A folytatásnak én az utolsó képre szavazok, de ezt majd te eldöntöd Sucika!:)
    Puszi és további jó készülődést:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudnak rajzolni, sajnos. Az egyik elsős egy tojásformájúra leegyszerűsített csirkét sem tudott korábban rajzolni. Ne tudd meg, a rénszarvast készítettük el, de még csak karikákat sem tudtak rajzolni. Úgy korrigáltuk mindenkinek, mert csak kis pöttyöket tettek. Puszillak én is, örülök, hogy benéztél. :)

      Törlés