2013. március 11., hétfő

Kokárdák március 15-re

Március 15-re készülve kokárdák között keresgéltem. Olyat szerettem volna, ami nem annyira megszokott. Tavaly síkidomokból készültek, melyhez az ötletet egy adventi koszorú adta. Technika órákon most a fonallal  és a textillel dolgozunk, így ilyen irányban keresgéltem elsősorban.

Találtam is a Google segítségével jó pár ötletet papírból, filcből, de még üdítős kupakból is. Még mielőtt a mi munkadarabjaink prototípusát megmutatnám, nem tudom megállni, hogy ezeket az egyéb megoldásokat is meg ne mutassam nektek. A forrás a már említett Google. (Köszönet minden feltöltőnek.)


















És akkor ... lássuk a medvét! A fentiek közül is elkészítettem néhányat, illetve az alábbi oldalon találtam egy ötletet, amelynek átalakításával elkészült az én kokárdám. Ma megmutattam az osztályomban, hogy mindenki döntsön, melyiket szeretné elkészíteni. A gyerekek választottak, szerdán kerül sor a kivitelezésre. A faliújságra pedig közösen hajtogatunk majd egy nagy kokárdát, valamelyik origamis ötlet alapján.


Az ötlet

Polár anyagom volt itthon, nehezebben ment a nyírás, mintha filcet használtam volna, varrni viszont könnyebb lesz. Legalább is remélem. 

Az én munkám

Sablon nélkül, csak úgy szemre



Végül egy könyvemben (Ünnepi varázslatok- A tavasz ünnepei) találtam ezt az aranyos huszárt, ami vécégurigából készült. Ez is nagyon ötletes.



3 megjegyzés:

  1. Jaj ezek nagyon jók! Lizának is nagyon tetszik! Az első is milyen különleges! Köszönjük szépen az ötleteket!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Sucika! Ide írok neked! Sajnos nem kaptam meg a válaszaid, de van amire én is csak a napokban jöttem rá. Például arra, hogy ha bárkinek írok, akkor itt a megjegyzés rublika alatt van a közzététel" -től jobbra olyan, hogy Előfizetés e-mailben! Na erre kattintva az új megjegyzéseket a rendszer a hgonda1@gmail.com...azaz az Én email címemre küldi ezentúl. A másik lehetőség, ha azt akarjuk, hogy az új bejegyzésünk eljusson az illetékesekhez és a megjegyzésünk is, ha a Beállításokon belül megkeressük ezt a funkciót és ott kéri annak email címét, akihez továbbítani szeretnénk az újdonságokat. Eddig én is csak kattintgattam mindenkihez vissza, hogy válaszolt-e nekem, de talán most már én is jobban tudom...
    Minden jót neked!

    VálaszTörlés