2014. május 30., péntek

Textil macik és egyéb ötletek sablonnal

A múlt szombaton egy budapesti kiránduláson vettem részt a lányommal. Voltunk a Planetáriumban, majd a Városligetben. Összekötve a kellemest a még kellemesebbel, megbeszéltem egy találkozót egy kedves internetes ismerősömmel.

Kicsik és nagyok kulturális hete

Lassan két hete, hogy készült utoljára blogbejegyzés, ami tőlem nem egy megszokott dolog. De sajnos vagy hál' Istennek (?) annyi dolog történt az iskolában és itthon is, hogy nem jutott idő a blogra. De most pótolom, szóval nem maradtok le semmiről.

2014. május 18., vasárnap

Ünnepelek

Remek a hangulatom, .... tegnap volt a szülinapom. Most írom az 500. bejegyzést. Hát nem szuper?

"Varázskép" készítése

Tavaly nyáron, mikor táboroztattam a gyerekeket egyik alkalommal strandnapot tartottak. A sok program egyike volt a bohócok műsora. Véletlenül épp az én tanítványomat választották ki az egyik produkcióhoz. Egy képkeretben lévő fekete-fehér képből varázsoltak színes képet a segítségével.


2014. május 17., szombat

Tevékenykedés az Angry Birds figurákkal

Ha már megosztottam néhány kreatív Angry Birds ötletet, mutatom az egyéb feladatokat is, melynek főszereplői ezek a madárkák. Úgyis közeledik a tanév vége, játékosabbra lehet venni a figurát. (Bár én mindig próbálok becsempészni az óráimra egy-két ilyen jellegű feladatot. Sokkal lelkesebbek, ha azt mondom, feladat jön, mintha azt, hogy nyissátok ki a könyveteket!"

Angry Birds kreatívan

Mostani bejegyzésem egy kicsit korábbra nyúlik vissza. Még húsvét előtt jártam az óvodában, hogy találkozzam a leendő elsősökkel. Az egyik kis óvodásnál láttam a piros Angry Birds madárkát, amihez annyira ragaszkodott, még a foglalkozás közben is nála volt. Akkor érett meg bennem az elhatározás, hogy ha ez a madár ennyire népszerű, szeptembertől én bizony velük fogom díszíteni a termet.  (Már csak meg kell néznem néhány mesét, hogy képben legyek a szereplőket illetően is.)

2014. május 15., csütörtök

Az emberi testről tanulunk 2.

Pontosabban fogalmazva: tanultunk. Ugyanis befejeztük ezt a témát, és egy másikra tértünk át. Korábban mutattam néhány ötletet, és most már elmondhatom, hogy néhányat nekünk is sikerült megvalósítanunk. Volt, amit egy az egyben átvettünk ...

2014. május 14., szerda

Ügyességi játék újratöltve

Majdnem pontosan két éve annak, hogy Pet palackból készült ügyességi játékot ajándékoztam a fiú tanulóimnak (a lányok mást kaptak). Láttam a lányokon, hogy ők is szeretnének, így készítettem velük, később pedig a napközisekkel is, egy helyettesítés alkalmával. (Itt mutattam ehhez többféle ötletet is.) Nagyon tetszett a gyerekeknek, utána versenyt is rendeztünk belőle. 

2014. május 9., péntek

Valika kincsei: Hernyó a holdon

Az utóbbi hetekben egyre több és több feladat hárult rám (ránk), így a héten eljutottam arra a szintre, hogy már nem volt erőm a kézműves szakkörre ötletet keresni. (Van ez így.) Ezt azért mertem megtenni, mert tudtam, hogy drága jó kolléganőnk "hagyatéka" között biztosan találok kedvemre valót. 

2014. május 5., hétfő

Elkészültünk: Anyák napi ajándékok 2.

Nemcsak hogy elkészültünk, de már át is adtuk.
Úgy alakult ugyanis a helyzet, hogy a múlt hét annyira rövid volt, hogy bár a virágok elkészültek, már nem volt idő csokorba kötni. Így ez a mai napra maradt. Mindössze 10 percre volt szükségünk, de múlt szerdán nem volt meg ez a 10 perc. Így nem tudtam korábban mutatni, csak most.